Lifestyle

Do's & don'ts tijdens de examens

De examens komen er weer aan en dat betekent: stress, spanning en je uren opsluiten in je slaapkamer. Kortom, verschrikkelijk! Helaas hoort het erbij en zal je dit moeten doorstaan om je diploma te halen. Om zo goed mogelijk door de examenperiode te komen hebben wij een aantal do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Een nachtje doorleren: don't
Je denkt misschien dat een nachtje doorleren effectief is, maar dit is niet het geval. Doordat je vermoeid bent kunnen je hersenen de stof niet goed verwerken en opslaan. Je hersenen krijgen geen rust waardoor je minder goed kan nadenken. Je hersenen hebben minimaal een uur nachtrust nodig om je hersencapaciteit te herstellen en zodat je in staat bent om nieuwe informatie op te slaan. Slaap wel voldoende, want uitgerust wakker worden is het meest effectief.

Power nap: do
Een powernap is een ideale manier om wat rust bij te pakken. Het is een perfecte manier om een korte nachtrust te compenseren of gewoon om wat extra energie te krijgen. Er zijn ontzettend veel onderzoeken gedaan naar powernaps. Zo blijkt dat een korte powernap het stressniveau verlaagt en je productiviteit verhoogt. Voor een nieuwe dosis alertheid is een powernap van 10 à 20 minuten voldoende. Slaap niet veel langer, want dan kom je in de diepe slaap terecht en word je vermoeid wakker.

Vroeg opstaan: do
Moet je nog een hoofdstuk leren, maar ben je echt te moe om dit nog te doen? Ga lekker naar bed sta wat eerder op. Vroeg opstaan is volgens de experts beter dan laat gaan slapen. Toch werkt het voor sommige mensen beter om wat later te gaan slapen, want als je echt geen ochtendmens bent, blijf je misschien toch wel liggen ondanks je nog even moet leren.

do's & don'ts examens
Serie kijken: don't
Je moet tussen het leren door momenten van rust en ontspanning pakken. Toch raden we het af om een serie te gaan kijken. Het gevaar ligt op de loer dat je niet kunt stoppen, wanneer je een aflevering hebt gekeken. Heb jij totaal geen moeite om je laptop aan de kant te schuiven na één aflevering? Dan het wel een goed middel om te ontspannen.

Badderen of douchen: do
Neem een lekker bad of een heerlijke douche dit helpt je namelijk te ontspannen. Tussen het leren door geeft het je om boost om daarna weer verder te leren, maar het kan ook helpen om na het leren rustig in slaap te vallen.

Masturberen en seks: do
Masturberen is een ideaal middel om lekker in slaap te vallen. Het laat je ontspannen en wanneer je erg gestrest bent maakt dit je rustig. Een goede vrijpartij voor je examens is dus zeker geen slecht idee.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: De Standaard

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved