Food

Kom maar door met Ben & Jerry's! Het eten van ijs maakt je slimmer

Jaaa, de ijssalons zijn weer open en daar worden wij erg blij van. Met deze zomerse temperaturen is een ijsje zeker geen slecht idee. En na het horen van dit nieuws al helemaal niet meer. Zo schijnt ijs je niet alleen gelukkiger te maken, het maakt je ook nog eens slimmer! Een beter excuus voor het eten van een ijsje heb je dus niet.

Word jij ook zo blij van een heerlijke ijsje? Dat kan kloppen, want uit onderzoek bleek al dat je gelukkiger wordt van ijs eten. Het eten van ijs activeert je orbitofrontale cortex, een deel van je hersenen. Het is een teken van emotioneel genot en zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt. Super goed nieuws dus, want geef toe... een lekker ijsje gaat er toch wel in? Zeker op een hete dag.

ijs maakt slimmer
Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat je naast gelukkiger ook slimmer wordt door het eten van ijs. Onderzoekers zagen een duidelijk verband tussen het eten van ijs en hoe goed kinderen kunnen lezen. In landen waar veel ijs wordt gegeten zouden de kinderen beter lezen. In Australië eet elke inwoner zo’n 13 liter ijs per jaar. Niet zo gek dat hier de meeste leesvaardige kinderen vandaan komen, dus.

Wil jij graag slimmer worden? Misschien is dit wel de leukste en makkelijkste manier. Daarnaast is er geen beter excuus om een ijsje te eten! Dus smullen maar.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: OLA

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved