6 dingen die je nodig hebt om te bloggen

Lifestyle door Redactie

Foto's van jouw dagelijkse outfits delen, anderen helpen met jouw kennis en tips of gewoon jouw hersenspinsels opschrijven. Bloggen is helemaal booming. Niemand had voor mogelijk gehouden dat blogger zijn nu ook een serieus beroep is. Wil jij ook een plekje voor jezelf op internet of ben je net begonnen met bloggen? Zorg dan dat je deze dingen in huis hebt. 

Laptop
Oké, hier had je waarschijnlijk zelf ook wel aan gedacht. Een laptop is cruciaal als je wilt bloggen. Maar niet elke laptop is geschikt. Voor je blog zul je veel vensters open hebben staan (jouw site, jouw contentmanagementsysteem waarin je jouw artikelen schrijft, inspiratieartikelen etc.) en foto's moeten bewerken. Jouw laptop moet dit allemaal wel aankunnen.
We zeggen ook laptop en geen vaste computer, want het is handig als je overal kunt werken aan je blog. Bloggen kost enorm veel tijd, zeker in het begin. Handig als je even in de trein of tussen twee afspraken door wat kunt doen aan je blog. En als je in de toekomst samenwerkingen aangaat, is het ook slim om je laptop mee te nemen zodat je jouw blog kunt laten zien. 

Domeinnaam en hostingpakket
Een goede blognaam is heel belangrijk. Kies voor een naam die mensen onthouden en die niet te moeilijk is qua spelling. Brainstorm eerst even met een paar mensen voordat je jouw domeinnaam vastlegt. Als je jouw domeinnaam hebt bedacht en geclaimd, heb je een hostingpakket nodig. Dit pakket moet je zien als de online ruimte die je nodig hebt voor jouw blog. Hoe meer bezoekers en hoe meer materiaal, hoe meer je betaalt. Dit gaat echter niet om heel grote bedragen, vooral niet als je net begint. 

(Vlog) camera
Een blog is niet alleen schrijven, je hebt ook beeldmateriaal nodig. Je kunt niet zomaar beelden van Google of We Heart It plukken, daar staan hoge boetes op. Wees hiervoor gewaarschuwd! Daarom is het handig om een goede camera te hebben zodat je jouw blogs van mooie foto's kunt voorzien. Als je van plan bent om te vloggen dan heb je ook een filmcamera nodig. Hoe mooier de foto's, hoe professioneler je blog overkomt! 

bloggen benodigdheden

Huisstijl
De uitstraling van jouw blog is heel belangrijk, omdat het de bezoekers vertelt wat ze kunnen verwachten. Zorg dus dat jouw huisstijl (logo, opmaak, lettertype, kleuren etc.) past bij jouw persoonlijkheid en onderwerpen. Het beste is om er even mee te spelen. Je hoeft er overigens geen grafisch ontwerpen voor te zijn, bij WordPress heb je een aantal sjablonen die je gratis of tegen een klein bedrag kunt gebruiken. 

Visitekaartjes
Waar veel mensen niet aan denken bij het starten van een blog, is dat je visitekaartjes nodig hebt. Bloggen is voor een groot deel ook netwerken; voor eventuele samenwerkingen en om je bereik te vergroten. Het is slim om altijd visitekaartjes bij je te hebben om uit te delen aan mensen die je ontmoet. Je weet maar nooit wat ervan komt. Hoe meer mensen van jouw blog weten, hoe beter. Enne, visitekaartjes laten drukken is helemaal niet duur. Kijk maar eens op de website van reclameland en drukland

Merchandise 
Visitekaartjes zijn het belangrijkst, maar ook andere dingen met jouw blognaam zijn handig om te hebben. Denk aan briefpapier, enveloppen en stickers. Dit komt super professioneel over én het vergroot de bekendheid van jouw blog. Neem een kijkje op de website van reclameland en drukland voor de mogelijkheden en prijzen. 

Lees ook: 

Beeld: iStock