Fashion

Deze 19 hacks moet je weten om jouw kleding mooi te houden

Zweetvlekken in je trui, kauwgom in je broek of dat vervelende touwtje dat steeds weer in je capuchon verdwijnt. Het is je allemaal wel eens overkomen en het is super vervelend en irritant. Toch zijn er een paar super handige kleding hacks die jij moet weten. Zo los je gemakkelijk kledingproblemen op en ze besparen je veel geld en frustratie.

1. Maak je kleding nat met wat water en citroensap voordat je het wast. Dit voorkomt zweetplekken en vermindert verkleuring.   

2. Zit je rits vast? Smeer wat waskrijt op beide zijden van je rits en je zult zien dat je rits weer gemakkelijk open gaat.

3. Wanneer je leren jasje nogal stijf zit kun je het soepeler maken door het nat te maken en uit te rekken.

4. Verminder de droogtijd van je kleding door je natte kleding in een handdoek te wikkelen en het vervolgens uit te knijpen of wringen.

5. Raak nooit meer een van je sokken kwijt door je sokken te wassen in een lingeriezakje.

6. Is je veter uit je capuchon? Je kunt hem terugbrengen door je veter in een rietje te stoppen en het vervolgens weer terug te duwen door het gaatje.

7. Je kunt ook een veiligheidsspeld aan het uiteinde van je veter bevestigen en het terug op zijn plaats duwen.

8. Om te voorkomen dat je trui zal krimpen door het een paar minuten te weken in warm water met wat crèmespoeling.

9. Vroeg of laat gaat je trui pluizen. Neem een bot scheermesje en strijk zachtjes over je trui en tadaaa: je trui is weer zo goed als nieuw.

handige kleding hacks

10. Heb je thuis een sladroger? Gebruik hem om een handwas mee te drogen. Het bespaart je enorm veel tijd.

11. Een makkelijke manier om je donkere denim echt donker te houden: Voeg witte azijn toe aan je was.

12. Gebruik geen wasverzachter, maar een klein beetje essentiële lavendelolie voor de best ruikende kleren ooit.

13. Heb je kauwgom in je broek? Vries je broek in en krab het er vervolgens met een mes af.

14. Je weet waarschijnlijk al wel dat transparante nagellak helpt voorkomen dat een ladder in je panty groter wordt, maar het kan ook voorkomen dat een losgeraakte knoop valt.

15. Heb je een oude jas van je moeder van zolder geplukt, maar ruikt hij enorm muf? Giet wat witte azijn in een bakje en hang het kledingstuk een paar dagen boven de kom. Ook kun je het kledingstuk insprayen met het azijn. Je zult zien dat de geur hierna is verdwenen.

16. Zit je shirtje vol met kreukels, maar heb je geen strijkijzer in huis? Gebruik gewoon je stijltang. Het is iets lastiger, maar werkt even goed.

17. Zijn een paar van je broeken te klein geworden? Gooi ze niet weg. Hermaak ze met deze simpele truc en ze zitten weer als gegoten.

18. Trek niet direct je kleding aan nadat je het hebt gestreken. Wacht één of twee minuten, want zo blijft je kleding langer kreukvrij.

19. Babypoeder doet wonderen om olievlekken uit je kleding te krijgen.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Buzzfeed

Must reads 👀