Forever 21 is deze keer écht te ver gegaan (en er volgen maatregelen)

Fashion door Renee

Stel, je bent in Amsterdam met een vast budget en een grote wishlist als het op kleding aankomt. Shoppen is wat jij wilt! Natuurlijk weet je dan precies naar welke winkels je gaat: Primark en Forever 21 staan hoog op het lijstje. Maar laat laatstgenoemde nu enorm onder vuur liggen. Sterker nog, dit gaat misschien grote gevolgen hebben.

Voor namaak designeritems die je voor een prikkie scoort ga je natuurlijk naar grote ketens. Zij leven nu eenmaal van hun copycat gedrag en eerlijk is eerlijk: we hebben allemaal weleens zo'n designer inspired kledingstuk of schoen gekocht. Maar dat is precies waardoor Forever 21 nu op een rechtszaak kan rekenen.

Ze hebben namelijk hun eigen versie van de populaire PUMA x Fenty schoenen gemaakt. Je raadt het al: ze hebben Rihanna's schoenen nageaapt en hoewel Forever 21 beweert dat dit hun strategie is (rip-offs verkopen), laat PUMA het er niet bij zitten. PUMA heeft de patenten en copyrights voor de schoenenlijn in handen en ze zijn er niet van gediend dat Forever 21 ermee aan de haal gaat. Het gaat om de Creeper, Bow-Slide en Fur Slide.

Deze slides waren een regelrechte hit:


En dat weet Forever 21 ook:

Ook mega populair zijn deze creepers:


Komt erg bekend voor:
Het mag dan wel het businessmodel van Forever 21 zijn om populaire items na te maken en te verkopen, maar het lijkt er nu op dat het hen misschien wel in de problemen brengt... PUMA eist dat de rip-offs verdwijnen en dat de winst die Forever 21 heeft gemaakt met de schoenen naar hun bankrekening wordt overgemaakt. To be continued?

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: TMZ.com