Fashion

15 jurkjes die je deze zomer in je kledingkast moet hebben + WIN!

[AFGELOPEN]We kunnen een jurkje niet het hele jaar door aan en daarom is het extra leuk dat het jurkjesseizoen weer is aangebroken! Zeg nou zelf, wat laat je nu vrouwelijker voelen dan flaneren in een prachtig jurkje dat perfect bij jouw lichaam past? Wil jij weten welke zomerjurkjes je in jouw kledingkast moet hebben? Wij vertellen het je in dit artikel. 

Voordat we de musthave zomerjurkjes voor je op een rij zetten, kijken we naar verschillende lichaamstypes. Aan de hand van jouw lichaamstype kun je jouw ideale jurkje scoren. Een jurkje dat jouw sterke punten benadrukt en mindere punten verhult. Het blijft uiteraard jouw keuze welk jurkje je koopt - als je je er maar goed in voelt - maar zie het als een handige richtlijn. Het kan je op weg helpen om het juiste jurkje voor jou te vinden. 

Appel 
Ben jij een appel? Dan heb je slanke benen en armen. Je hebt brede schouders en bent voller rond de romp. Ook heb je grote borsten. 
Het model dat bij jouw lichaamstype past: Kies voor jurkjes die wat wijder vallen en een mooi decolleté hebben zoals een shift dress en empire line. 

empire jurk zomer
Klik hier voor alle Empire jurken

Koker
Je hebt een slanke atletische bouw, en je schouders zijn dan ook even breed als jouw heupen. Je hebt geen duidelijke taille en weinig rondingen. 
Het model dat bij jouw lichaamstype past: Kies een jurk met een uitgesproken halslijn en een accent op de taille zoals een wikkeljurk of shift dress. 

shift jurk zomer
Klik hier voor alle shift dresses

Peer
Je hebt volle bovenbenen en billen, en een slanke taille. In verhouding heb je kleine borsten. Je hebt bredere heupen dan schouders.
Het model dat bij jouw lichaamstype past: Kies een jurk met een aansluitende bovenkant zoals een wikkeljurk of een fit & flare dress. 

fit flare jurk
Klik hier voor alle fit & flare jurken

Zandloper
Als je een zandloperfiguur hebt dan heb je een smalle taille en grote borsten. Je heupen zijn in verhouding met je schouders. 
Het model dat bij jouw lichaamstype past: Leg de nadruk op jouw slanke taille en kies voor wikkeljurk of bodycon dress. 

getailleerde jurk zomer
Klik hier voor alle getailleerde jurken

Diamant
Een diamant heeft brede schouders en grote borsten. Jouw heupen zijn smaller dan je schouders. De nadruk kan op jouw slanke benen gelegd worden.
Het model dat bij jouw lichaamstype past: Kies een jurk die vanaf de taille wijd uitloopt zoals A-lijn jurkje of een shift dress. 

alijn jurk zomer
Klik hier voor alle A-lijn jurken

WIN jouw favoriete jurk die perfect bij jouw lichaamstype past!
♥ Beantwoord de vraag (NIET in het reactievakje, maar in het tekstvakje onder "win"). Laat daar ook je adresgegevens + je e-mailadres achter!
♥ Volg Girlscene op Facebook en Instagram

Welk lichaamstype heb jij? (naam + adres)

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

zomerjurk lichaamstype c&a

Lees ook:

Beeld: iStock
*Dit is een samenwerking met C&A

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved