Lifestyle

Deze dingen moet jij als twintigjarige vrouw weten over je lichaam

Als twintigjarige vrouw sta je in de bloei van je leven en zijn er onlangs een boel dingen aan je lichaam veranderd. Je bent misschien wat onzeker over een bepaald lichaamsdeel, maar waar is dit voor nodig? Waar komt deze onzekerheid vandaan? Want wat maakt het uit dat jouw tenen net iets langer zijn dan gemiddeld? Niemand zal het interesseren, behalve jijzelf. Leer dus te houden van je lichaam, want dan maak jij het jezelf een stuk makkelijker.


weetjes twintigjarige vrouw

Deze twintig dingen moet jij als twintigjarige vrouw weten over je lichaam:

1. Waarschijnlijk ben jij het meest jaloers op het lichaam van een andere vrouw. Maar deze chick is misschien juist wel jaloers op jou. Het gras is altijd groener bij de buren.

2. Iemand anders pleegt een moord voor sommige delen van jouw lichaam. Je hebt grote borsten, maar wil juist kleine borsten. Iemand anders met kleine borsten wil weer grote borsten. Wees blij met wat je hebt, want op een chirurgische ingreep na kun je het toch niet veranderen.

3. Het is niet zo dat je een stuk taart eet en de volgende dag meteen 10 kilo zwaarder bent. Verwen jezelf en eet het gewoon. Las de volgende dag een balansdag in en let dan weer wat strenger op je voeding.

4. Iedereen vindt dat haar voeten er raar uitzien. Voeten zijn ook gewoon raar, don't you worry. 

5. De maat op het kledinglabeltje doet er niet toe. Kledingmaten verschillen sowieso per merk, wat maakt je kledingmaat dan nog uit? Het gaat om hoe jij je voelt in je outfit.

6. Iedereen die je slecht laat voelen over je lichaam (opzettelijk of niet) heb je niet nodig in je leven. Waarschijnlijk zeggen ze dit omdat ze zelf niet blij zijn met bepaalde aspecten van hun lichaam.

7. Water is altijd een goed idee. Ja, het is smakeloos en ondanks dat jij van smaak houdt is het toch goed om water te drinken. Het maakt werkelijk een groot verschil in hoe jij je voelt.

8. Wanneer jij je goed voelt zie je er ook goed uit. Als je gelukkig bent dan straal je dit uit en zie je er goed uit.

9. Luister naar je lichaam wanneer het vertelt dat je erge trek hebt en eet dan wat. Wanneer je lichaam aangeeft dat het brandstof nodig heeft dan moet je hiernaar luisteren. Je hoeft niet meteen een reep chocolade naar binnen te werken. Kies iets gezonds, maar eet wel wat.

10. Er zijn dagen dat je vergaat van de honger en eet als een monster, maar er zijn ook dagen dat je geen trek hebt en niks naar binnen krijgt.

11. Gewoon omdat je van nature dun bent wil niet zeggen dat je niet hoeft te sporten. De reden om te gaan sporten is niet alleen om af te vallen of om je lichaamsgewicht te behouden. Het aanmaken van endorfine voelt geweldig, welk gewicht je ook hebt.

12. Je lichaamsgewicht hoeft niks te zeggen over je gezondheid. Oordeel niet meteen als je iemand ziet.

13. Niemand maakt zich zo’n zorgen om jouw lichaam dan jijzelf. De reden dat een jongen het licht aan wil laten tijdens de seks is niet omdat hij dan je cellulitis kan zien. Geloof ons.

14. Het ding waar jij het meest onzeker over bent is waarschijnlijk iets wat iemand anders niet eens ziet. Zijn je kuiten iets groter dan ze eigenlijk zouden moeten zijn? Alleen als je erover gaat klagen zal het ze opvallen, maar anders zou niemand op jou na het merken.

15. Wanneer een jongen je lichaam niet mooi vindt, betekent niet dat jij je lichaam meteen moet veranderen. Het betekent dat hij niet de juiste persoon voor jou is.

16. Als je het uitvoeren van een bepaalde oefening haat, stop er gewoon mee. Er bestaat vast en zeker een oefening die je wel leuk vindt om te doen, want vroeg of laat zul je er toch mee stoppen.

17. Weet welke pijn goed voelt (vermoeiende workout) ten opzichte van de pijn die slecht voelt (ik kan een blessure oplopen). Leer het verschil zodat je weet wanneer je jezelf nog wat meer kan pushen of wanneer je echt moet stoppen.

18. Alleen een koffietje drinken als ontbijt is hetzelfde als niet ontbijten. Door te ontbijten krijgt je lichaam energie en dit heb je nodig om wakker te worden en de dag door te komen.

19. Je vagina is normaal. Stop met het denken dat je vagina er raar uitziet. Elke vagina ziet er anders uit, dus maak je niet druk.

20. De hele nacht opblijven kan leuk zijn, maar niets voelt beter dan een hele goede nachtrust. Daarnaast ziet je huid er een stuk beter uit als jij goed en voldoende hebt geslapen.

Lees ook:


Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved