Dit is dé haartrend voor de lente

Beauty door Anne Floor

De lente is weer begonnen, een een nieuwe haarlook kunnen we wel gebruiken. Het is tijd voor een fris, nieuw kapsel. Houd je vast voor de volgende trend, want mocht je deze willen? Dan mag je een aantal uurtjes plaatsnemen in de kappersstoel en kom je er als een kristallen regenboog weer uit. Geode Hair is dé haartrend van de lente. Heb jij hem al gezien?

Geode Hair is dé nieuwe haartrend voor komende lente en wordt steeds meer gespot op social media. Geode hair is een look waarbij metallic roze, blauw en of groen als een regenboog in elkaar overvloeien. De haartrend is geïnspireerd op geoden. Dit zijn ronde rotsstenen met een holle ruimte vol met kristallen. Deze haarstijl geeft diepte en kleur aan je haar en wordt meestal aangebracht op een ombre-achtige manier.

geode hair trendNatuurlijk hebben we levendige haarkleuren al eerder gezien, maar wat dit kapsel onderscheidt is de subtiele fading van een paar glanzende tinten die zowel lichter of donkerder uitvloeien naar de eigen haarkleur. Deze look is niet een totaal nieuwe versie van het regenbooghaar, maar heeft een nieuwe, leuke twist.

Bij deze haartrend worden amethist- en diepblauwe tinten door de je haren geweven. Om deze haarlook te verkrijgen kun je wel beter naar de kapper gaan, want het is een ingewikkelde klus. Om te beginnen wordt de haarbasis van beneden naar boven lichter gemaakt. Hierbij wordt geprobeerd om de wortels te vermijden. Hoe zachter de wortels van je haren, hoe beter. Vervolgens wordt het verlichte haar lichtgeel gemaakt en vervolgens weer afgezwakt tot blondachtig wit. Tot slot wordt paars amethist aangebracht in het middelste gedeelte en de punten wordt gekleurd met maansteen blauw.

Bedenk wel dat als je donker haar hebt je het eerst moet ontkleuren, zodat de kleuren echt tot hun recht komen. Het is maar wat je over hebt voor een trend, maar als je een keer iets anders met je haar wilt is dit het zeker het overwegen waard. Je moet immers wat over hebben om er fashionable uit te zien.

 

Een bericht gedeeld door Cherin Choi (@mizzchoi) op

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Glamour.com