Beauty

Deze 8 tips maken het scheren een stuk makkelijker

Het weer wordt langzamerhand een stuk beter en hier worden wij erg blij van. Maar warm weer betekent niet alleen genieten, het betekent ook dat jij je weer met regelmaat gaat scheren. In de winter kon je met een berenvacht op je benen lopen, maar voor de zomer is dit passé. Wil jij in de zomer met blote benen over straat kunnen dan zit er niks anders op dan je regelmatig scheren. Maar hoe maak je het proces een stuk makkelijker?

Om je een beetje te helpen bij dit proces hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet. Op deze manier wordt scheren een stuk makkelijker en ben je verzekerd van zijdezachte en gladde benen.

1. Vervang scheerschuim door crèmespoeling
Een goede vervanger voor scheerschuim is crèmespoeling. Conditioner heeft iedereen wel in huis. Je hoeft dus geen extra uitgave te doen en daarnaast worden je benen heerlijk glad en zacht wanneer je je benen met crèmespoeling scheert.

2. Gebruik een exfoliërende scrubhandschoen
Scrub voordat je je benen scheert de dode huidcellen weg om een super zacht huidje te krijgen. Dit kun je doen met een bodyscrub, maar ook met een exfoliërende scrubhandschoen, die lekker zacht is. Daarnaast voorkomt dit het ingroeien van haartjes.

3. Scheer je benen onder de douche
Je kunt je benen het beste onder de douche scheren aan het einde van je routine. Op deze manier kan je huid lekker warm worden en gaan de poriën van je huid openstaan en laten je beenhaartjes makkelijker los.

benen scheren scheermesje
4. Zorg dat je in balans blijft
Zorg ervoor dat je je been ergens op kunt zetten en in balans blijft tijdens het scheren. Daarnaast kan je natuurlijk ook op de grond gaan zitten en je voet tegen de muur plaatsen.   

5. Gebruik verzorgende producten
Smeer na het scheren met een middeltje dat scheerirritatie, ingegroeide haartje en rode bultjes tegengaat, want van deze vervelende dingen wil je geen last krijgen.

6. Vet je benen in met olie of lotion
Vet je benen na het scheren in met een zachte olie of bodylotion die je huid goed hydrateert.              

7. Berg je scheermesje droog op
Droog je scheermesje af na gebruik en zorg ervoor dat je het niet in een vochtige ruimte bewaart. Als je hem toch in de badkamer bewaart doe hem dan in een afgesloten doosje. Zo wordt je mesje minder snel bot.

8. Koop een abonnement
Er zijn online verschillende aanbieders waar je een abonnement kunt afsluiten voor scheermesjes. Deze mesjes zijn een stuk voordeliger en zo zit je nooit zonder mesjes.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Buzzfeed.com

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook