Lifestyle

Met deze methodes kun je je vagina (permanent) ontharen

De meeste vrouwen vinden het onprettig om hun schaamhaar te laten staan. Bijvoorbeeld wanneer je met je nieuwe lover in bed bent beland, of een dagje in de sauna vertoeft. Het hóeft niet natuurlijk, maar dat we massaal onze schaamstreek en bikinilijn ontharen is helemaal niets nieuws. Waarschijnlijk heb je al verschillende opties geprobeerd, misschien ken je sommige dingen nog niet. Girlscene zet ze voor jou op een rijtje.

Scheren
Je kunt je intieme zone ontharen met een scheermes. Deze ontharingsmethode is de allerbekendste. Je kunt ervoor kiezen om alles weg te scheren of om een streepje (of ander vormpje) te laten staan. Met het scheermes kun je goed tussen je benen komen om daar ongewenst haar te verwijderen. Zorg er altijd voor dat je scheermes scherp is. Vervang regelmatig jouw scheermes om irritaties te voorkomen. Is je scheermes bot en glijdt hij niet zo goed over je huid? Dan is het tijd om een nieuw scheermesje aan te schaffen. Je kunt bultjes krijgen bij je vagina als je scheert met een te bot scheermes.

Een voordeel van scheren is dat je het altijd kunt doen. Scheermesjes kosten relatief weinig geld en scheren kan iedere dag, als je zou willen. Scheren is (meestal) pijnloos. Een nadeel van scheren is dat je haartjes snel teruggroeien. De haartjes die terugkomen zijn harder. Door scheren kun je ingegroeide haartjes krijgen. Spoel na het scheren je schaamstreek na met koud water, want hierdoor sluiten de poriën.

Harsen en waxen
Wil je een glad resultaat voor een langere tijd? Dan is harsen een optie voor jou. Tijdens harsen en waxen trek je de haren (inclusief haarzakje) uit de huid. Het duurt ongeveer 3 tot 6 weken voordat je haartjes teruggegroeid zijn. Er zijn speciale waxbars en schoonheidssalons waar je jouw schaamstreek kunt laten harsen. Een Full Brazilian Wax kost ongeveer €40. Iedere schoonheidssalon vraagt een andere prijs. Girlscene heeft zelfs een keer een waxbar (The Waxing Company) getest, klik hier voor de review.

Je kunt ervoor kiezen om alleen je bikininlijn te harsen, maar je kunt natuurlijk ook ‘alles’ laten weghalen. Je kunt ook zelf aan de slag met harststrips. Deze koop je bij de drogisterij. Bereid je goed voor. Scrub je schaamstreek voordat je gaat ontharen. Doe dit bijvoorbeeld in bad of onder de douche. Door het warme water wordt de huid zachter en gaat het ontharen (scheren, waxen en epileren) gemakkelijker.

vagina waxen ontharen
Sugaring
Zoals de naam al doet vermoeden is de wax op basis van suiker. Bij verschillende salons kun je jouw vagina laten ontharen via de sugaring methode. Deze pasta op basis van suiker kun je gemakkelijk thuis maken. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn suiker, zout en citroen. Je verhit dit en brengt het (nadat het afgekoeld is) aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Leg er vervolgens een katoenen lap of strip op, druk dit aan en trek de strip in één snelle beweging er af. Je kunt de suikerpasta heel lang bewaren. Heb je gemorst met de suikerpasta? Geen probleem. Omdat het op basis van suiker is, was je dit zo van je lichaam. Gemorste, kleverige wax krijg je moeilijker van je lichaam.

Epileren
Je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met een pincet. Wees wel voorzichtig, want het is erg pijnlijk en het duurt erg lang. Wil je jouw bikinilijn niet scheren, maar wil je wel voor een lange tijd van je haartjes af? Trek je bikinibroekje aan en kijk of er haar aan de bovenkant zichtbaar is. Epileer het randje boven je bikinibroekje, wat haartjes op de bikinilijn en wat ‘verdwaalde’ haartjes tussen je dijen. Het epileren van je schaamstreek duurt lang. Een tip: houd een warme vochtige handdoek bij de hand. Leg de handdoek op de plek waar je onthaart. Dit heeft een kalmerende werking. Je kunt handmatig epileren en elektrisch epileren.

Ontharingscrème
Gebruik ontharingscrème om van ongewenste haartjes af te komen. Je smeert de crème op het gebied dat je wilt ontharen, laat het een tijdje zitten en spoelt het daarna af. Het zuur in de crème zorgt ervoor dat het haarzakje wordt afgebroken. Je schaamstreek is een erg gevoelige plek. Zorg dat de crème niet in je intieme delen komt, want dat doet pijn. Heb je een gevoelige huid? Test de ontharingscrème eerst op de binnenkant van je knieholte. Gaat dit goed? Dan weet je dat jouw huid niet reageert op de crème en kun je jouw bikinilijn ontharen.

Laserontharing
Wil je permanent van je schaamhaar af? Laseren is een optie. Het kost natuurlijk meer geld dan harsen, maar het resultaat is in de meeste gevallen blijvend. 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved