News

Schakel deze functie uit en voorkom een hoge telefoonrekening door WiFI!

1

Een hoge telefoonrekening is de meest onaangename verrassing die er bestaat. Als je een uur met je lover in het buitenland hebt gebeld dan kon je de torenhoge rekening wel een beetje zien aankomen, maar het gebeurt vaak genoeg dat je de extra kosten niet kunt verklaren. Radar waarschuwt voor een WiFi-functie die torenhoge kosten met zich meebrengt. Als je déze functie uitschakelt, zit je safe. 

Radar, het programma dat consumentenproblemen aan de kaak stelt, waarschuwt voor een WiFi-functie waar je waarschijnlijk geen weet van hebt maar die ongemerkt voor hoge telefoonrekeningen kunnen zorgen. Althans, als je een beperkte databundel hebt en bij databundeloverschrijding extra moet betalen. 

Het gaat om de functie Wi-Fi-assistentie (iPhone) of slimme netwerkwissel (Samsungtelefoon). Deze functie zorgt ervoor dat je smartphone bij een zwak wifi-signaal automatisch naar je mobiele netwerk schakelt. Klinkt handig, maar het is heel verradelijk. Het gebeurt al snel dat je dénkt dat je op WiFi zit, maar dat je telefoon ongemerkt is overgeschakelt naar 4G omdat het signaal te zwak is. Als je dan YouTube-video's aan het kijken bent of heel Instagram aan het doorscrollen bent, jaag je zo je databundel er doorheen! Met alle gevolgen van dien. 

Hoe je het voorkomt? Schakel de volgende functie uit: 

Android
Instellingen > Verbindingen > Wi-Fi > Slimme netwerkwissel uitschakelen.

iOS
Instellingen > Mobiel netwerk > WiFi-assistentie > doe witte schuifje naar links. 

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden Miss-Greece

    Als jullie even wat verder hadden gekeken hadden jullie kunnen zien dat daarvoor wel eerst je mobiele gegevens ingeschakeld moet zijn...

  1. 1