Wist jij dit al? Netflix heeft een geheime pagina waar je gebruik van wil maken

Lifestyle door Renee

We weten niet hoe het met jou zit, maar op Girlscene HQ voelen we ons een beetje bedrogen. Onze go to site - Netflix - heeft namelijk een pagina die totaal niet gecommuniceerd wordt én goed verstopt zit. Oké, is dat boeiend...? JA! Want we weten zeker dat niet alleen wij, maar ook de rest van Nederland graag van deze 'geheime' pagina gebruik wil maken. Tijd om eens de aandacht te vestigen op deze functie. Lees mee.

Stel, je hebt ineens super veel zin om de Titanic te kijken. Dan ga je natuurlijk kijken of 'ie tussen de films staat op Netflix. Het antwoord? Nee. Of misschien heb je zin in een serie, zoals Younger. Oók al niet op Netflix. Potverdikkie. Hoe moet dat nu? Gelukkig is daar de 'geheime pagina' (die niet zo geheim is omdat het gewoon online staat): 'vraag series en films aan'.

Goed verstopt is de pagina in ieder geval, maar als je inlogt op Netflix en dan op Helpcentrum > Vraag series en films aan klikt kun je dus - jawel - drie titels aanvragen. Say what?! Het enige wat je hoeft te doen is een verzoek voor een titel in te dienen en Netflix doet de rest. Zij houden bij wie wat wil zien en als bepaalde titels in het bijzonder vaak aangevraagd worden, bestaat de kans dat het dus gewoon op Netflix verschijnt. Hè hè, dus we hebben wél invloed op het aanbod! Als jouw serie of film toegevoegd wordt houdt Netflix je ook nog eens op de hoogte. Da's aardig van ze, of niet?


Begrijp je niet waarom jouw favoriete serie maar niet wordt toegevoegd? Dan legt Netflix meteen even uit waarom dat zo is. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een serie of film aan het aanbod toe te voegen in verband met de streamingrechten, bijvoorbeeld. Game of Thrones komt niet op Netflix omdat het een HBO Original serie is. Aha!

Lees ook:

Beeld: iStock