Food

Door deze 8 tips kun je gezond eten op een drukke dag

Je hebt een drukke dag achter de rug en het liefst plof je neer op de bank om er niet meer af te komen. Je kan jezelf er niet toe zetten om nog uren in de keuken te staan om een gezonde maaltijd te koken, en wie geeft jou ongelijk na een drukke dag? Je trekt maar weer een zak kant-en-klare soep open of bestelt een maaltijd die aan huis wordt bezorgd. Niet echt gezond dus. Toch kunnen een paar handige tips je helpen om gedurende de dag gezond te eten zonder dat je veel tijd kwijt bent.

♥ Haal geen junk food in huis
Dit is de basis. Het klinkt heel simpel, maar toch is het best moeilijk om de knop om te zetten en geen snacks meer in huis te halen. De verleiding om te gaan snoepen is een stuk groter wanneer je het in huis hebt. Je weet wat er in je kast ligt en een grijp naar de chipskast is zo gedaan. Wanneer je geen ongezonde snacks in huis hebt kun je het simpelweg niet eten en een ritje naar de supermarkt om wat lekkers te halen doen we minder snel. Het is een stuk gemakkelijker om gezond te eten wanneer je alleen maar gezonde dingen in huis hebt.

♥ Maak een makkelijke en gezonde snack voor de hele week
Ook dit maakt gezond eten een stuk makkelijker. Maak voor de hele week een gezonde snack of bereid in de avond iets voor de volgende dag. Het neemt letterlijk maar vijf tot tien minuten in beslag en het helpt je gezonder te eten gedurende de dag.

♥ Bespaar tijd door voorgesneden groenten te kopen
Het is natuurlijk wel iets duurder om voorgesneden groenten te kopen, maar wanneer je weinig tijd hebt biedt dit wel uitkomst. Je bespaart best wat tijd, want het schillen en snijden van een kilo zoete aardappels kost nou eenmaal wat tijd.


♥ Sla je ontbijt niet over
Je hebt de hele nacht niet gegeten en moet direct wat eten om wakker te worden. Je lichaam heeft eten nodig om op gang te komen, dus skip je ontbijt niet. Daarnaast stijgt het toerental van je stofwisseling als je zo snel mogelijk ontbijt na het opstaan, en dat is goed.

♥ Plan vooruit en bereid voor meerdere dagen
Je komt thuis van een drukke dag werk of school en bent helemaal gesloopt. Je bent veel te moe om nog een uitgebreide maaltijd te koken. Een handige tip hoe je dit kunt oplossen is door op een dag wanneer je wel genoeg tijd hebt een grote hoeveelheid te koken. Zo creëer je een paar porties die je de rest van de week kunt eten of kunt invriezen voor een ander moment.

♥ Koop ingevroren producten
Wanneer het aankomt op het besparen van tijd dan zijn ingevroren producten je beste vriend. We hebben het dan niet over die kant-en-klare maaltijden die vol zitten met zout. We bedoelen eten dat vers is ingevroren. Dit kun je gemakkelijk bereiden en is binnen no-time klaar.

♥ Maak eenpansgerechten
Het woord verklapt het al. Voor deze gerechten heb je maar één pan nodig. Je gooit alle benodigdheden in een pan en spatelt wat door de pan totdat het eten gaar is. Het is super makkelijk en scheelt je tijd met opruimen.

♥ Houd het simpel
Maak basic recepten waarvoor je een beperkt aantal ingrediënten nodig hebt. Deze maaltijden zijn vaak makkelijk en in een handomdraai te maken. Op deze manier sta je maar even in de keuken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved