Lifestyle

5 redenen waarom seks hartstikke goed voor je gezondheid is

Niets zo fijn om met iemand die je heel leuk vindt in bed - onder de douche, op de bank... - te eindigen om lekker te seksen. There, we said it. En weet je? Het is hartstikke normaal om hierover te praten. Laten we niet vergeten dat seks bepaalde voordelen heeft voor je gezondheid en hé, dat is natuurlijk mooi meegenomen terwijl jij plezier (en liefde) aan het maken bent. Lees snel verder.

We hoeven natuurlijk niet nog meer redenen te delen waarom het hartstikke fijn is om seks te hebben, maar deze vijf punten helpen in ieder geval wel!

1. Beter slapen
Eén van de gezondheidsvoordelen van seks is dat je beter slaapt. Dat heb je vast zelf ook wel ondervonden: na een vrijpartij is het namelijk helemaal niet lastig om in een diepe slaap te verzinken. Vooral als je het wat rustiger aandoet. Als je klaarkomt komen endorfines vrij die je helpen ontstressen, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam en geest makkelijker ontspannen. 1+1=2, dus je raadt het al... Een orgasme staat gelijk aan een goede nachtrust.

2. Betere uithoudingsvermogen
Heb je een absolute hekel aan cardio en is het je grootste nachtmerrie om op de loopband te staan? Dan hebben we goed nieuws, want seks telt natuurlijk ook een beetje als sporten. Je moet er uiteraard wel iets voor doen - neem het iniatief en wees de girl on top - en je verbrandt zo toch een paar calorieën meer dan wanneer je op de bank tv kijkt. En zeg nu zelf: wat is leuker? Meer redenen om regelmatiger te vrijen met je lover heb je niet nodig.


3. Lichtere menstruatie

Wist je al dat een orgasme dé tip is tegen de pijnlijke kramp die je voelt als je ongesteld bent? Wij ook niet. Dat tijdens het klaarkomen je baarmoeder samentrekt zorgt dus voor minder pijn. Nu las je misschien liever een pauze in als je ongesteld bent, maar als je veel pijn hebt zou dit zomaar een welkome verlichting zijn! Een kwestie van een handdoek neerleggen en de ander lief aankijken dus. Wie weet helpt dit bij jou ook ontzettend goed tegen de kramp.

4. Verminderde stress
Of je nu ontzettende stress hebt omdat de tentamens voor de deur staan of omdat je op de valreep nog iets moet regelen: niemand wordt blij van dit nare gevoel. Gelukkig is er een goede oplossing. Intiem zijn met iemand waar je van houdt is namelijk dé manier om te ontspannen en de stress los te laten. Bovendien komt er zo'n feel good-hormoon vrij tijdens de vrijpartij waardoor je je een stuk beter voelt. Zolang je maar niet denkt aan hetgeen dat je stress geeft.

5. Minder ziek
Hartstikke begrijpelijk als je het zat bent om ieder jaar de griep te krijgen en te snotteren omdat je verkouden bent. Maar guess what? Regelmatig seks hebben zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent. Eén à twee keer seks per week zou al voldoende zijn. Nu is dat misschien haalbaar voor stelletjes, maar voor de singles onder ons is dit iets minder vanzelfsprekend. Het is in ieder geval wél een interessant feitje!

Lees ook:

Bron, bron en bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved