Real life

Girls Issues: Is mijn vriendin wel echt een vriendin?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die niet weet of haar vriendin wel echt haar vriendin is.

Hallo Girlscene crew,

Ik zit al een tijdje met een vraag of de mensen waarmee ik omga wel echt vrienden zijn of niet. De middelbare school, een hel voor on-sociale en verlegen mensen zoals ik. Je begint een nieuw leven op een nieuwe school waar je niemand kent. Ik had daar veel last van omdat al mijn vrienden van de basisschool naar dezelfde school gingen waar ik niet heen mocht gaan. Ik zit nu al in de vierde klas dus dat is al wat jaartjes verder maar ik weet niet zeker of het meisje waarmee ik het meest omging/omga m’n vriendin is.

Dit is een meisje waarmee ik het goed kon vinden in de tweede en derde klas. Maar na ongeveer twee maanden nadat het derde jaar begon kreeg ze een vriendje. Natuurlijk was ik blij voor haar en hij zit op dezelfde school als wij. Ze staat altijd bij hem en zijn vrienden en vroeg of ik er ook bij wilde staan. Oké dacht ik, dus stond ik erbij. Alleen er was een probleem. Ze zei alleen wat tegen hem en zijn vrienden en het leek of ik een schaduw voor haar was. Ze kende twee jongens uit onze klas beter en ging meer met hen om dan met mij. Eerst dacht ik dat ik bij dat vriendengroepje hoorde. Ze liet me zitten voor schoolprojecten om het met hen te doen. Maar één ding ging te ver. Het was de avond van het overleg van de groepjes voor de werkweek. Al maanden wilden wij tweeën in hetzelfde gastgezin komen maar op die avond liet ze me echt vallen. Ze schreef de namen van die twee jongens op en vroeg of ik het niet erg vond dat ik bij wat andere mensen ga die ik niet eens echt aardig vind. Ik zei: Nee hoor, vind ik niet erg. Maar als je daar was kon je voelen hoe hard ze me liet vallen.

We hadden hier nog een tijdje ruzie over totdat ik zoals gewoonlijk zei: Sorry. Zij doet dat niet. Oh nee hoor. Miss perfect hoeft geen sorry te zeggen. Soms als ik op school kom dan sta ik bij de tafel waar zij ook staat met haar vriendinnen uit een andere klas. Het enige wat ze zegt is hoi en dat niet eens vaak. Ik wil gewoon weten of ze m’n vriendin nog is want voor mijn gevoel zegt van niet…

Groetjes,
Blauwe Engel


Hi Blauwe Engel,

Wat een vervelende situatie. Je hoort nog wel eens dat meiden hun vriendinnen laten zitten voor een jongen. Als je het ons vraagt is dit het domste dat je kunt doen, want vriendinnen heb je nodig! Waarschijnlijk vindt jouw vriendin de aandacht van de jongens nogal leuk en ben jij daarom naar de achtergrond verdwenen. Natuurlijk komen zulke situaties voor in de beste vriendschappen, maar je vriendin laten zitten hoort gewoon niet. Dat zoiets één of twee keer gebeurt is te accepteren, maar uit jouw berichtje blijkt dat ze je vaker heeft gekwetst. Of jij nog vriendinnen met haar wil blijven op deze manier kun jij jezelf afvragen, maar echte vriendinnen doen zoiets niet. Wil je haar nog wel een kans geven? Wees duidelijk naar haar en laat weten hoe jij erover denkt. Wanneer je niet duidelijk naar haar bent zal haar gedrag waarschijnlijk niet veranderen. Sta op je strepen! Zeg dat je het niet leuk vindt hoe ze doet en dat jullie vriendschap niet werkt als ze jou iedere keer laat zitten.

Succes!

Liefs, Girlscene.

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀