Films & Series

21 ultieme meiden films die je gezien moet hebben (met of zonder vriendinnen!)

Een überknappe hunk, onmogelijke liefde en een vleugje humor óf tragiek: dat zijn de ingrediënten van een chick flick. Deze meidenfilms zijn zelfs na de tiende keer nog leuk om te kijken. Er worden jaarlijks veel chick flicks uitgebracht, maar er zijn er slechts een paar die tot de klassiekers behoren. Van Mean Girls tot Twilight: deze meidenfilms moét je gezien hebben – met of zonder vriendinnen. Zwijmel maar weg bij die hunk… 

Mean Girls
Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit ze samen met outlaw Janis en Damian Regina het leven zuur te maken, maar wordt ongemerkt zelf een Plastic.
Moet je gezien hebben omdat: Mean Girls misschien wel de ultieme chick flick ooit is en nog altijd regelmatig wordt gequoot (‘On Wednesdays we wear pink’, ‘Stop trying to make ‘fetch’ happen’).

Watch on YouTube

Friends with Benefits 
Dylan en Jamie (Justin Timberlake & Mila Kunis) zijn al vanaf jongs af aan vrienden. Ze zijn echter beide vrijgezel en vinden elkaar wel erg leuk. Ze besluiten een relatie aan te gaan, romantisch te doen en vooral veel seks te hebben. Maar omdat ze nu besloten hebben niet meer normale ”vrienden” van elkaar te zijn, gaat dit niet zonder slag of stoot.
Moet je gezien hebben omdat: een halfnaakte Justin Timberlake. Enough said. 

Watch on YouTube

Confessions Of A Shopaholic 
Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een jonge vrouw die samen met haar beste vriendin in een flatje woont. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Dat is niet handig, want Rebecca heeft een koopverslaving. Naast deze verslaving die haar veel geld kost, moet ze ook nog eens tal van achterstallige rekeningen betalen. Ze weet niet meer hoe ze er mee aan moet, tot ze een betere baan krijgt als financieel journalist in New York.
Moet je gezien hebben omdat: je jezelf erin herkent #confronterend.

Watch on YouTube

Bridesmaids 
Single girl Annie wordt gevraagd om getuige te zijn op de bruiloft van haar beste vriendin Lillian, met wie ze al jaren lief en leed deelt. Het valt echter niet mee om als ceremoniemeester zelf ook plezier aan alle prehuwelijkse festiviteiten te beleven wanneer ze te maken krijgt met een andere vriendin van Lilian, de snobistische Helen die in alles perfect lijkt te zijn. Het leven van Annie is nogal een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Toch zet ze haar beste beentje voor als ze met de hele groep bruidsmeiden meegaat op een wilde trip.
Moet je gezien hebben omdat: je bij geen andere film zo hard zal lachen.

Watch on YouTube

(500) Days of Summer
Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.
Moet je gezien hebben omdat: het een ultiem liefdesverhaal is, maar niet zo eindigt als je denkt.

Watch on YouTube

Easy A
Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten…
Moet je gezien hebben omdat: het de grote doorbraak van Emma Stone is – als je de film ziet begrijp je helemaal waarom.

Watch on YouTube

The Proposal
De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.
Moet je gezien hebben omdat: het verhaal hilarische situaties oplevert. En Ryan Reynolds in enkel een handdoekje.

 

Twilight
Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?
Moet je gezien hebben omdat: een liefdesverhaal met vampieren? Wij kijken.

 

The Fault In Our Stars
Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.
Moet je gezien hebben omdat: je een lekker potje kunt janken. Zo verdrietig, maar tegelijkertijd zó mooi!

Watch on YouTube

The Sisterhood Of The Traveling Pants
Vier beste vriendinnen worden van elkaar gescheiden en op hun laatste winkeldag samen vinden ze een spijkerbroek die ieder van hen perfect zit. Ze besluiten om deze “magische” broek te gebruiken als een soort bindmiddel voor de maanden dat ze elkaar niet zien, door elke week een ander de broek te laten dragen. Ondanks dat ze ver van elkaar verwijderd zijn, ervaren ze een zomer die ze nooit meer zullen vergeten.
Moet je gezien hebben omdat: het de ultieme film is om met je vriendinnen te kijken.

 

The Notebook
Allie Hamilton komt begin jaren ’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ‘t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Moet je gezien hebben omdat: het de meest romantische film is die je ooit hebt gezien. Bovendien kun je heerlijk wegzwijmelen bij Ryan Gosling.

Watch on YouTube

Pitch Perfect
Twee concurrerende a capella zanggroepen, de Barden Bellas (allemaal meisjes) en de Barden Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het “International Championship of Collegiate A Capella” (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. De Barden Bellas krijgen echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, velen van hen zijn afgestudeerd, en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën, maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.
Moet je gezien hebben omdat: deze film je helemaal oppept met de superleuke nummers in de film. En de grappen van Fat Amy.

Watch on YouTube

Paper Towns
Al van kleins af aan is de middelbare scholier Quentin verliefd op zijn raadselachtige buurmeisje Margo. Nadat hij op een avond met haar op pad is geweest door de stad verdwijnt zij plotseling, maar heeft ze een spoor van cryptische aanwijzingen achtergelaten. In de zoektocht naar haar moet Quentin op zoek naar de betekenis van oprechte vriendschap en ware liefde.
Moet je gezien hebben omdat: het een verfilming is van een boek van John Green, en dat betekent dat het verhaal ijzersterk is.

Watch on YouTube

Legally Blonde
De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.
Moet je gezien hebben omdat: Elle Woods op hilarische wijze bewijst dat je niemand moet onderschatten.

Watch on YouTube

Dear John
Een jonge soldaat John Tyree (Channing Tatum), is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden. Maar de lange afstand tussen beiden lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.
Moet je gezien hebben omdat: Channing Tatum in een romantische film gelijk staat aan een geweldige avond hebben. En ja, hij is ook met ontbloot bovenlijf te bewonderen!

Watch on YouTube

Step Up
Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.
Moet je gezien hebben omdat: je Channing Tatums dancemoves kunt bewonderen. Bovendien vliegen de vonken ervan af, want dit is de film waarin Channing zijn vrouw Jenna heeft ontmoet!

Watch on YouTube

17 Again
Het leven van de 37-jarige Mike O’Donnell is een complete chaos. Het wordt nog een stuk gecompliceerder als hij na een ontmoeting met zijn geestelijke gids weer in het lichaam belandt van de 17-jarige scholier, die hij eens was, wiens leven zelf ook niet bepaald op rolletjes loopt.
Moet je gezien hebben omdat: twee woorden. Zac. Efron.

Watch on YouTube

Grease
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.
Moet je gezien hebben omdat: deze film in de categorie ‘algemene kennis’ valt.

Watch on YouTube

The Princess Diaries
Een 16-jarig meisje dat wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.
Moet je gezien hebben omdat: er een Princess Diaries 3 aankomt!

Watch on YouTube

The Devil Wears Prada
Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.
Moet je gezien hebben omdat: je een inkijkje krijgt in de modewereld en Meryl Streep steengoed is als Miranda (aka Anna Wintour).

 

The Lizzie McGuire Movie
Lizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt naar Italië met haar groep voor een welverdiende zomervakantie. In Italië aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit Italië. De zangeres Isabella wil stoppen met haar huidige carriere en wil serieuze muziek gaan maken. Het probleem is alleen dat het duo moet optreden op de International Music Video Awards…
Moet je gezien hebben omdat: Lizzie een flashback is naar jouw jeugd! #nostalgie