Aha: Zo ziet de vrouw achter de stem van Siri eruit

Lifestyle door Emma

Als je de weersverwachting wilt weten, een routebeschrijving wilt of iemand wilt bellen: Siri is altijd behulpzaam. Zelfs die gekke vragen die jij voor de grap stelt beantwoordt Siri altijd. Maar wie is eigenlijk de stem achter Siri? Deze vrouw heeft zich bekend gemaakt als dé originele stem van Siri. Zo ziet ze eruit! 

Heeft jouw Siri een mannen- of vrouwenstem? Als je Siri op Nederlands hebt ingesteld hoor je een man, maar als je Siri op Engels hebt ingesteld hoor je een vrouw. En die vrouw heeft zichzelf onthuld als dé stem van Siri. Ze is niet alleen de vrouwenstem van Siri, maar ook de eerste stem. Als je een van de eersten was met een iPhone met Siri, dan heb je haar stem zeker gehoord. 

De stem achter Siri is van Susan Bennett. Ze woont in Atlanta, is gelukkig getrouwd en heeft een zoon. Susan werkt al jaren als stemactrice. Haar stem wordt vooral gebruikt voor automatische menu's - je weet wel, de vrouw die zegt dat je nummer 1 moet intoetsen. Maar Susans meest memorabele werk is toch wel als de stem van Siri! 

Je zou denken dat Susan bakken met geld heeft verdiend aan Apple, maar niets is minder waar. De stemactrice wist niet eens dat ze auditie deed voor Apple. Pas toen Siri werd gelanceerd, wist ze waar haar stem voor gebruikt was. En daar heeft Apple haar niet eens over ingelicht! Susan vindt het wel een beetje raar van Apple, maar is wel vereerd dat haar stem nu wereldwijd bekend is. 

Lees ook: 

Beeld: Getty Images | Bron