Goed nieuws voor studenten: straks mag je op zondag gratis reizen

News door Renee

Hang de vlag maar uit, want na vele veranderingen voor studenten is er nu goed nieuws. Het zou namelijk zomaar eens kunnen zijn dat jij op zondagen ook gratis mag reizen als je een weekabonnement hebt. Klinkt dat niet als muziek in je oren? Girlscene vertelt je meer over deze plannen in dit artikel.

Helemaal rond is het nog niet, maar minister van Onderwijs Jet Bussemaker en staatssecretaris Sharon Dijksma (van Infrastructuur) zijn voor. Dat zou zo kunnen betekenen dat het plan écht doorgaat. Zij hebben namelijk één heel goede reden om voor studenten met een weekabonnement mogelijk te maken om op zondag gratis te reizen: om de spits op maandagochtend te verlichten. Want wie weet ga jij in het weekend op bezoek bij je ouders en vertrek je op maandagochtend (duh, gratis reizen!) terwijl het misschien wel veel beter uitkomt als je op zondag al zou vertrekken. 


"Door meer flexibiliteit in het studentenreisproduct te brengen, geven we studenten de mogelijkheid om te reizen op de tijdstippen die hen het beste uitkomen, zoals de zondag", is de verklaring. Dit plan valt dus een stuk beter in de smaak bij studenten. Weet je nog dat ze vorig jaar colleges naar de avond wilden verplaatsen om de spits te ontlasten? Dan liever op zondag gratis reizen, non? To be continued!

Lees ook:

Bron