5 Nederlandse vloggers onthullen of ze echt zo goed verdienen

News door Redactie

Verre (pers)reizen, designertassen en high-end make-up; je ziet het vaak voorbij komen in vlogs. Daarom wordt er veel gespeculeerd over het inkomen van vloggers. Verdienen ze écht zo veel of valt het allemaal wel mee - ze werken tenslotte keihard? Vijf Nederlandse vloggers geven er eerlijk antwoord op. 

Meestal houden vloggers hun lippen stijf op elkaar als het om hun inkomen gaat. Het is een gevoelig onderwerp, al helemaal doordat er zo veel over wordt gesproken. Toch durven Mascha Feoktistova, Monica Geuze, Laura Ponticorvo, Noor de Groot en Teske de Schepper zich uit te laten over dit onderwerp in een interview met Grazia.

Teske en Noor geven toe dat vloggers goed verdienen. “Ik ga niet vertellen wat ik verdien, maar ik kan er goed van leven en hoef niet op mijn geld te letten", zegt Teske. "Ik verdien goed, maar stop ook veel energie in mijn werk," aldus Noor. Het salaris is volgens hen niet té hoog. "Ik werk geen acht uur per dag maar vaak twaalf, lever privacy in en ben vaak in het weekend en ’s avonds weg voor werk. Deze maand maak ik zes reizen en dan moet ik mijn baby thuis achterlaten, wat ik verschrikkelijk vind,” zegt Noor.

Ook Mascha vindt niet dat vloggers te veel verdienen. "Het duurt soms drie jaar voordat je er wat salaris uit kunt halen. En juist door mijn grote bereik kunnen partijen me soms niet betalen. Of ze denken: ze zal wel heel duur zijn, dus we gaan het niet eens proberen." Monica is het hiermee eens. "Mensen vergeten vaak dat je in ruil daarvoor een groot deel van je privacy weggooit. Als je veel views hebt, ben je blijkbaar entertainment voor veel mensen. Uiteindelijk bouw je aan een soort personality, ik denk dat mensen onderschatten hoeveel tijd dat kost."

Laura denkt dat mensen niet beseffen wat er allemaal bij komt kijken. "Je bent je eigen producent, regisseur, editor, cameraman, je bent eigenlijk alles.” En makkelijk geld verdienen, dat is het al helemaal niet volgens Monica. "Soms zeggen mensen wel eens: ‘Ik ga ook vloggen, lekker makkelijk verdienen.’ Dan denk ik: moet je doen, dan kom je er vanzelf achter hoe zwaar het kan zijn. Je moet echt veel bereik hebben om te kunnen leven van YouTube.”

Lees ook: 

Bron: Grazia