Waarschuwing: bath bombs kunnen jouw vagina irriteren

News door Emma

Een lang, warm bad is de ultieme vorm van ontspanning. Al helemaal als je daar zo'n leuke bath bomb aan toevoegt. Het bad vol met kleurtjes en glitter, met ook nog een heerlijke geur zodat je straks fris en zen uit bad stapt! Helaas, er is ook een catch. Die leuke bath bombs zijn juist een verschrikking voor je vagina. Dit zijn de redenen waarom je een bath bomb ver uit de buurt van jouw intieme zone moet houden! 

Bath bombs bevatten meestal parfum en kleurstof
Een bath bomb maakt met veel kleur en een heerlijke geur een feestje van jouw badkuip. Maar het kan jouw vagina irriteren. Jouw vagina is door de natuurlijke zuurgraad erg gevoelig. Het is erg belangrijk om jouw natuurlijke zuurgraad te behouden om een goed evenwicht te houden tussen goede en slechte bacteriën. Parfum en kleurstof brengen dit evenwicht juist uit balans. Om even aan te geven; jouw ideale zuurgraad ligt tussen de pH3,8 en 4,5. Zeep ligt tussen de pH11 en 14. 

Te lang in bad zitten kan infecties veroorzaken
Om écht helemaal ontspannen te zijn, neem je een extra lang in bad. Heerlijk om te relaxen, maar eigenlijk hartstikke smerig. Je zit eigenlijk een tijd lang in je eigen vuil. Iew! Je vagina is daar nog het minst blij mee. Een uur in bad liggen met vuil, parfum en heet water kan jouw vagina irriteren en je kunt er zelfs een urineweginfectie van krijgen! Misschien zijn bath bombs wel de oorzaak van die blaasontstekingen of schimmelinfecties...

Sommige bath bombs bevatten glitter
Ja, die glitter ziet er hartstikke leuk uit in bad. Maar glitter wil je echt niet in je vagina hebben. Dat is ook geen fijn idee, toch? Maar het gebeurt. Glitter gaat overal zitten en is bovendien moeilijk te verwijderen. Vermijd bath bombs met glitter dus altijd! 

Zelfs bath bombs met natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk zijn 
Dat een bath bomb 'organic' is, betekent niet meteen dat het ook goed voor je vagina is. Zoals eerder gezegd is je vagina erg gevoelig, de pH-waarde kan al heel snel uit balans raken. Parfum is sowieso een no go! 

Maar hé, ook al zijn bath bombs niet het liefste wat je voor je vagina kunt doen, af en toe kan geen kwaad! 

Bron, bron