Beauty

Dit zijn 7 redenen waarom je mascara niet op je wimpers blijft zitten

Het is één van de belangrijkste dingen als het op make-uppen aankomt: je mascara. Wij moeten toegeven dat we eigenlijk nooit zonder pretty lashes de deur uit gaan! Een likje mascara doet echt wonderen, right? Soms hebben je wimpers ineens een bad day, maar gelukkig kan je hier wel wat tegen doen. Girlscene to the rescue!

No more bad lashes: zó blijft je mascara langer zitten

1. Je gebruikt de verkeerde mascara
Oké, het feit dat je wimpers hun dag niet hebben, kan om te beginnen liggen aan de mascara. Het is namelijk wel zo handig om de mascara te vinden die perfect bij jou en je wensen past. Kijk vooral naar de mascaraborstel, naar de beloftes die het doet (of die aansluiten bij jouw wensen) en de prijs. Een van onze all time favoriete mascara voor flawless wimpers is de Lashcode mascara, maar it's all up to you welk exemplaar het beste voor jou werkt. Probeer vooral een heleboel fijne merkjes uit om te kijken welk borsteltje uiteindelijk het beste werkt. 

2. Je mascara is opgedroogd
Een goed mascara-merk uitkiezen is dus belangrijk, maar daarmee ben je er nog niet. Soms heb je het weleens: je bent head over heels in love met een mascara, maar na een paar maanden lijkt het ineens niet meer zo goed te werken. Hoe komt dat? Omdat de mascara oud is. Iedere keer als je de borstel uit de tube haalt komt er lucht bij, waardoor de mascara steeds ietsje korter houdbaar is. Denk er dus aan om regelmatig een nieuwe mascara aan te schaffen. 

3. Je hebt te veel mascara op de borstel
Vooral mascara's die volume en dikte beloven hebben vaak net iets te veel product op de borstel zitten. En als je die hoeveelheid in één keer op je wimpers aanbrengt, dan is de kans groot dat je wimpers er inderdaad niet heel mooi uitzien. Veeg daarom eerst de borstel af aan een tissue, zodat je precies de juiste hoeveelheid op de borstel hebt.

4. Je borstelt je wimpers niet door
Problemen met de separatie van je wimpers, waardoor ze gaan klonteren? Vergeet dan niet om van tevoren eerst even je wimpers door te kammen met een wimperkam. Kost je een paar seconden en geeft groots resultaat!

mascara wimpers

5. Je vergeet de wimperkruller
Onderschat de kracht van de wimperkruller niet. Deze tool brengt je wimpers van 0 tot 100 in slechts een paar seconden. Het geeft je meer volume, meer krul én meer lengte, waardoor je mascara nog maar de helft van het werk hoeft te doen. Bovendien blijven ze op deze manier gedurende de dag beter gekruld.

6. Je hebt nog geen waterproof mascara geprobeerd
In het begin zien je wimpers er va-va-voom uit, maar na een uurtje lijken ze toch ingezakt. Zélfs als je een wimperkruller gebruikt. Heb je eigenwijze wimpers? Kies dan eens voor een waterproof mascara. Zo'n mascara houdt je wimpers namelijk beter op z'n plek. Zie het als een haarlak, maar dan voor le lashes!

7. Je hebt de juiste techniek nog niet onder de knie
Om optisch grotere ogen én gedefinieerde wimpers te krijgen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de binnenste wimpers ook echt naar binnen 'wijzen', de wimpers in het midden mooi omhoog staan en de buitenste wimpers naar buiten wijzen. Wil je juist lengte? Begin dan bij de aanzet van de wimpers en duw de borstel omhoog en voor volume is de zigzag-beweging perfect.

Lees ook:

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved