Food

Dit is de reden waarom vrouwen een zwak voor chocolade hebben

Alleen al bij de gedachte aan een groot stuk chocolade kunnen wij vrouwen helemaal wegzwijmelen. Af en toe zijn we geobsedeerd door deze bruine substantie en kan het onze gedachten helemaal op hol laten slaan. “Ik moet nu chocola hebben, want ik trek het niet meer!” Wel gek dat voornamelijk vrouwen dit hebben, maar hoe zit dat precies?

Je hebt je broer of vriend vast wel eens horen zeggen dat zij beslist een stuk vlees moeten hebben bij het avondeten. Best gek toch, dat wij vrouwen niet zonder chocolade kunnen en de mannen niet zonder vlees? Toch heeft het een reden.

Volgens onderzoekers komt dit doordat mannen en vrouwen psychologisch van elkaar verschillen. Mannen hunkeren naar vlees, omdat zij vroeger verantwoordelijk waren voor het jagen. Waarom vrouwen zo van chocolade houden komt door de dopamine die erin zit, want dit maakt je gelukkig. Dopamine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ of ‘geluksstofje’ genoemd. Wanneer je hersenen een bepaalde hoeveelheid dopamine aanmaakt krijg je een heerlijk gevoel van blijdschap en genot. Ben jij dol op chocolade? Dan reageren je hersenen sterk op je favoriete chocoladetaart of reep.


Toch is dit niet de enige reden waarom wij af en toe smachten naar een bonbon of brownie. We worden namelijk ook sterk beïnvloed door reclames. Reclames hebben invloed op ons eetgedrag en bepalen waar we trek in hebben. Wij vrouwen worden bijvoorbeeld makkelijk verleidt door teksten als ‘dream chocolate’, waar een man niet warm of koud van wordt.

Een man heeft net als wij heus weleens zin in een stukje chocolade, maar smachten naar een stuk chocolade is bijna alleen maar weggelegd voor ons.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved