Food

Deze red velvet cupcakes zijn super makkelijk te maken & té lekker!

Red velvet cake, je kunt er bijna niet meer omheen, want dit dit rood fluwelen taartje is op het moment erg populair en wij snappen wel waarom. De red velvet cake is een traditioneel Amerikaans recept en bestaat uit meerdere lagen chocolade spongecake en frosting van roomkaas en witte chocolade. Zeg nou zelf, hier ga je toch van kwijlen? Dit klinkt toch hemels?! Het taartje is al in veel tentjes te verkrijgen, maar je kan hem natuurlijk ook zelf maken.

Wat heb je nodig voor twintig cupcakes?


Cupcakes

♥ boter - 120 gr
♥ karnemelk - 25 cl
♥ eieren - 2 stuks
♥ suiker - 300 gr
♥ rode kleurstof - 2 el
♥ vanille-extract - 1 tl
♥ baksoda - 1,5 tl
♥ azijn - el
♥ bloem - 250 gr
♥ cacaopoeder - 5 el
♥ zout - tl

Topping
♥ poedersuiker - 500 gr
♥ roomboter - 500 gr, op kamertemperatuur
♥ heet water - 4 el
♥ vanille-extract - 2 tl

Bereidingswijze:
Stap 1. Warm de oven voor op 180°C. Vet twee bakblikken voor cupcakes in met boter (een bakblik heeft 12 vormen). Je kunt ook papieren of siliconen vormpjes gebruiken. 

Stap 2. Klop met een mixer boter en suiker in een grote kom luchtig op. Voeg vervolgens de eieren, karnemelk, rode kleurstof en vanille-extract erbij en meng de massa. Daarna kunnen de baksoda en het azijn door het geheel worden geroerd. 

Stap 3. Meng in een andere kom bloem, cacaopoeder en zout door elkaar. Voeg dit later toe aan het botermengsel en roer het er grof doorheen. 

Stap 4. Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en bak ze in 20-25 minuten af in een voorverwarmde oven. De cakejes zijn goed wanneer het terugveert als je er zachtjes op drukt. Laat de cupcakes afkoelen voordat je de frosting erover doet. 

Stap 5. Wanneer de cupcakes in de oven staan begin je aan de frosting. Doe de boter in een kom en blijf mixen tot het een luchtig en smeuïg is. Voeg vervolgens de poedersuiker toe. Roer het er eerst voorzichtig doorheen, want anders krijg je een poederwolk in je gezicht. Mix de ingrediënten tot een mooi geheel. Voeg tot slot het water en het vanille-extract toe en mix alles nog eens goed door elkaar.

Stap 6. Verdeel de frosting over de cupcakes. Gebruik hier eventueel een garneerspuit voor.

♥ Tip: strooi bovenop de frosting wat chocoladeschaafsel.

Succes en bon appétit! 

Lees ook:

bron, bron

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved