News

Jongen (15) pleegt zelfmoord om de meest verschrikkelijke reden

Er is niets wat je zoveel rillingen kan geven als iemand die zelfmoord pleegt. Helemaal als het om een tiener gaat… Ook vandaag domineert dit onderwerp het nieuws. De dood van de volgende 15-jarige jongen toont aan hoe je iemand met één foto verwoest. Het is bijna te bizar voor woorden.

Het lijkt onvoorstelbaar hoe één foto je leven compleet kapot maakt. Zo erg, dat Onur uit Enschede zichzelf van het leven beroofde. De reden? Een meisje verspreidde een naaktfoto van hem op Instagram en het duurt niet lang voordat hij dat zelf ontdekt. En hoewel het niet voor te stellen is hoe zoiets voelt als het je nooit overkomen is, begrijp je ongetwijfeld dat het verschrikkelijk moest zijn voor Onur. Hij wilde niet meer verder leven.

Voordat hij van de flat sprong appte hij zijn vriendin. Met de woorden dat hij van haar heeft gehouden en “Ik ga doei. Sorry voor alles. Ik doe internet uit dus je kan sturen wat je wil. Het heeft geen nut.” sluit hij het gesprek af. Zijn vriendin raakte in paniek, maar helaas was het al te laat…


Ondanks dat het nog niet 100% zeker is wie de foto heeft verspreid, hebben de leerlingen van zijn school wel een idee. Sterker nog, het meisje in kwestie heeft zelf meegemaakt dat een naaktfoto van haar verspreid werd. En nu? “Ze heeft nu heel veel spijt. Ze zou ook wel zelfmoord willen plegen.” Verspreid (en verstuur) daarom nóóit intieme foto’s, want zoiets wil je niet meemaken.

Belangrijk!
Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Dan kun je altijd bellen naar 113 (0900-0113) of ga naar de website. 113 is een hulplijn met deskundigen die zelfmoord proberen te voorkomen en is het volledig gratis en anoniem!

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock