Lifestyle

Dit moet je weten voordat je een tattoo laat zetten

2

"Heb jij een tattoo? Deed zeker pijn? En heb je er geen spijt van?" Grote kans dat je deze vragen vaak naar je hoofd geslingerd hebt gekregen wanneer je een tattoo hebt. Tatoeages zijn al lang niet meer alleen voor stoere mannen. Tegenwoordig zijn tatoeages een manier om te laten zien wie je bent. Maar hoe werkt het eigenlijk? Maudy geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

⓵ Doet het pijn?
Deze vraag wordt áltijd gesteld aan iedereen die een tatoeage heeft. Over het algemeen is het antwoord nee. Het ligt wel heel erg aan je pijngrens, de plek waar je het laat zetten en hoe groot de tattoo is. Zelf heb ik (Maudy) een kleine tatoeage op mijn pols. De pols is één van de pijnlijkste plekken omdat de huid daar erg dun is. Daarnaast is mijn tattoo ingekleurd met zwarte inkt waardoor de naald constant over de huid krast. Toch vergeet je de ‘pijn’ direct. Ik vergelijk het vaak met het zetten van je nagels in de huid. 

⓶ Heb je geen spijt?
Het is een cliché, maar denk goed na over je tatoeage en vraag hulp aan anderen en je tatoeëerder. Mensen die spijt hebben van hun tattoo hebben vaak te snel en onbezonnen gekozen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar vaak zijn het namen van ex-vriendjes, of was de tattoo een hype die iedereen wilde hebben destijds. Zelf heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ik wilde al vanaf mijn zestiende een tattoo, maar wist nooit precies wat ik wilde. Toen kwam de hele ‘vogeltrend’ en daar haalde ik inspiratie uit. En uit het niets wist ik opeens precies wat ik wilde en waar het moest komen. When you know, you just know.

⓷ Zit er een verhaal achter je tattoo?
Het mooie van tatoeages is dat er een heleboel verborgen kan zitten in een ‘plaatje’ en iedereen zijn eigen invulling kan geven. Natuurlijk kun je kiezen voor een tatoeage die je op Pinterest hebt gezien als dit voor jou iets betekent, of omdat je het mooi vindt. Een tattoo is namelijk heel erg persoonlijk en je moet doen wat goed voelt voor jou. Soms vind je iets gewoon mooi, nou en...?

 

Een bericht gedeeld door maudy (@itsmaudy) op

Persoonlijk vond ik dat mijn eerste tatoeage speciaal moest zijn. Voor mij zit er dan ook een verhaal achter. Na mijn communie heb ik oorbellen gekregen in de vorm van vogeltjes van mijn opa en oma (mijn achternaam is Vink). Deze waren gemaakt van omgesmolten ringen die mijn opa aan mijn oma had gegeven. Toen ik wist dat ik deze afbeelding wilde laten tatoeëren ben ik naar de shop gegaan en hebben ze mij geholpen. Vraag altijd hulp in de shop om jouw tatoeage zo speciaal en persoonlijk mogelijk te maken.

⓸ Is het duur?
Een tattoo zetten is duur en is niet een uitgave die je zomaar maakt. Zelfs een kleine tattoo kost als snel rond de 50 tot 75 euro. Ga daarom ook nooit naar een tattooshop die stunt met goedkope prijzen, dit kan niet en vaak is er dan iets mis. Zie je tattoo als een investering in je lichaam. Spaar daarom liever wat extra zodat je geen spijt krijgt.

⓹ Hoe werkt het?
Heb je tijdens je afspraak nog twijfels? Wees dan niet bang om te stoppen. Dit is niets om je voor te schamen. 

Allereerst wordt de huid schoongemaakt en geschoren. Het is namelijk belangrijk dat de huid glad en schoon is om infecties te voorkomen. Daarna wordt er een soort sticker van je tattoo op je huid geplakt om een beeld te geven van hoe het straks eruit komt te zien. Ben je het ergens niet mee eens, is hij te groot of is het niet op de juiste plek? Zeg dit dan. Dit is namelijk je laatste kans, hierna wordt je tattoo echt gezet.

Word je duizelig of misselijk tijdens het zetten van je tattoo? Geef dit dan aan. Dan stop je even. Zorg wel dat je van tevoren goed eet en slaapt, zie het alsof je een belangrijke toets moet maken. 


⓺ Ik heb een tattoo laten zetten, maar ik krijg korstjes… Help?!
Je tattoo moet genezen, het is namelijk een open wondje. Het is daarom heel belangrijk dat je je tattoo goed verzorgt en twee keer per dag wast. Daarnaast moet je het de eerste twee/drie weken constant insmeren met bepanthen om hem beter te laten genezen. Het is daarom heel normaal dat je korstjes krijgt of gaat vervellen. Vertrouw je iets niet, wees dan niet bang om terug te gaan. Let er wel op dat je na het zetten van je tatoeage een tijdje niet in de zon mag en dat je de eerste twee weken niet in bad mag. 

⓻ Hoe ziet je tattoo er later uit?
Niemand kan in de toekomst kijken, maar je tattoo slijt met de jaren. Persoonlijk vind ik dit wel een charme hebben en ander laat je het weer bijwerken. Toch slijten sommige dingen sneller dan andere. Tatoeages op je handen en voeten slijten sneller omdat er daar veel wrijving is. Daarnaast is het mij ook afgeraden om een tekst te nemen in een strak lettertype. Je huid veranderd namelijk constant. Het wordt dikker, dunner en krijgt rimpels. Een strak lettertype kan er daarom al snel niet meer strak uitzien. 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved