News

YouTube dumpt PewDiePie na meerdere misselijkmakende acties

3

PewDiePie, de grootste YouTuber ter wereld, zit flink in de problemen. Felix Kjellberg, zoals hij in het echt heet, ziet zijn wereld in duigen vallen. En dat heeft hij aan zichzelf te danken. YouTube én Disney dumpen de YouTuber na meerdere misselijkmakende acties die volgens de bedrijven echt niet door de beugel kunnen... 

Het succes van PewDiePie kon niet op. Maar door zijn grote succes is hij misschien wel vergeten dat hij niet alles kan maken. De wereld van de YouTuber staat nu flink op zijn kop nadat YouTube en Disney hem aan de kant hebben gezet. 

Anti-semitische video's
PewDiePie heeft de afgelopen maanden negen video’s gepubliceerd met anti-semitische 'grappen' en nazi-afbeeldingen. Zo betaalde hij Indiase mannen om een bord omhoog te houden met daarop de tekst 'Dood aan alle joden', zonder dat ze wisten wat het betekende. Daarnaast liet hij een acteur verkleed als Jezus zeggen dat 'Hitler niks verkeerd heeft gedaan'. De Hitlergroet en het volkslied van Nazi-Duitsland kwamen ook voorbij in zijn video's. 

Gedumpt
Nu is de YouTuber veel te ver gegaan volgens YouTube en Disney. Disney is eigenaar van Maker Studios, het bedrijf dat de zakenbelangen van PewDiePie tot voor kort beheerde. Hij moet op zoek naar ander management. YouTube heeft besloten om seizoen twee van Scare Pewdiepie, een exclusieve show op YouTube Red, te annuleren. PewDiePie mag zijn kanaal wel behouden. 

Te ver
Een grote (financiële) klap voor de YouTuber. Felix heeft na alle kritiek erkend dat sommige grappen misschien te ver zijn gegaan. Ook heeft hij een aantal filmpje offline gehaald. Voor de samenwerkingen met YouTube en Disney heeft het echter niets geholpen...

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 2 jaar geleden YvetteKnowsBest

    Hebben jullie uberhaupt zijn reactie video gezien? Jullie zetten hem op deze manier verschrikkelijk slecht neer. Terwijl hij zelf aangegeven heeft en dondersgoed weet, dat zijn GRAPPEN te ver gingen. Maar het ook de fout van de media is, dat alles verkeerd opgevat wordt.

  • 2 jaar geleden Lumiere

    @Yahya toen hij begon was hij leuk met amnesia, ik heb mezelf echt ziek gelachen. Maar ik volg hem sinds 3 jaar niet meer omdat ik hem niet meer grappig vind.

  • 2 jaar geleden Yahya

    Heb nooit gesnapt waarom mensen zijn videos leuk vinden :').

  1. 1