Food

Met dit bananenbrood recept ben jij binnen vijf minuten ready to go

Op de redactie denken we maar aan één ding: eten! We hebben het letterlijk constant over eten en snacken altijd. Naast de voorraad chocoladerepen (thanks oud-stagiaires) en een pot Nutella die standaard op kantoor staat, hebben we af en toe ook behoefte aan iets gezonds. Daarom zijn we zo blij met dit bananenbrood recept. Super makkelijk en snel om te maken, plus lekker én gezond! Zo maak je het...

Dit bananenbrood recept is perfect als je spontaan zin hebt om iets gezonds te bakken, maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. Dit recept bevat 'normale' producten die je in elke supermarkt kan kopen en waarmee je meerdere broden bakt. Grote kans dat je sommige dingen al in huis hebt als je vaker bakt. Natuurlijk kun je altijd nog ingrediënten toevoegen zoals fruit en extra noten. Zelf houd ik dit bananenbrood recept altijd lekker eenvoudig omdat het dan minder machtig is.

Bananenbrood recept

BANANENBROOD RECEPT: DIT HEB JE NODIG
☆ Bakpoeder → 2 zakjes                  
☆ Lijnzaad → 2 eetlepels                   
☆ Tarwemeel → 2 kopjes                 
☆ Kaneel → 1 eetlepel                       
☆ Handje havermout
☆ Olie → 1 eetlepel
☆ Handje walnoten
☆ Bananen → 3
☆ Vanillestokje
☆ Zout 

☆ Spray/boter/olie
☆ Bakblik
☆ Oven
☆ Mixer

bananenbrood recept
AAN DE SLAG MET HET BANANENBROOD RECEPT
① Snijd de bananen in plakjes, zo is het straks makkelijker om te mengen. Zelf zorg ik dat ik altijd wat banaan overhoud zodat ik deze voor de topping kan gebruiken. 

② Plet de walnoten zodat ze kleiner worden en voeg alle ingrediënten, behalve de havermout, samen in een kom en meng de ingrediënten. Zelf gebruik ik een Kitchenaid om de ingrediënten te mengen, maar je kunt natuurlijk ook een mixer of blender gebruiken. 

③ Meng de ingrediënten totdat het een plakkerig deeg is. Ps: dit beslag krijgt niet de schoonheidsprijs. 

④ Vet nu een bakblik in en plaats het deeg in het blik. Zelf gebruik ik een spray om mijn cakeblik in te vetten. Je kunt natuurlijk ook boter of olie gebruiken. 
Tip: je kunt ook kiezen voor cupcakes in plaats van een cakevorm. 

⑤ Gebruik nu de havermout en banaan om je bananenbrood te versieren. Bak het hierna voor 40 minuten op 180 graden.

⑥ Je bananenbrood is klaar! Eet smakelijk en geniet ervan.
Tip: snijd het bananenbrood in plakjes en stop in aparte zakjes. Bewaar ze in de diepvries zodat je altijd verse bananenbrood hebt. bananenbrood recept
bananenbrood recept


Fan van dit bananenbrood recept? Lees dan ook:

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved