Beauty

Maudy droeg een week lang rode lippenstift en ze kan nooit meer zonder

Op de redactie maakt Danique er graag grapjes over: mijn lippenstift verslaving. Ik mag het onderhand wel een verslaving noemen aangezien ik at the moment 78 (!) verschillende lipsticks bezit, zonder lipgloss mee te tellen. Ik schrok er eigenlijk zelf een beetje van toen ik ze speciaal voor dit artikel ging tellen. Zoveel lipsticks heb ik echt niet nodig en daarom ga ik deze hele week maar één kleur dragen: rood.

Met mijn lippenstift ga ik telkens door fases heen. Was ik een jaar geleden nog helemaal in de ban van paarse lippenstift, nu neig ik steeds meer naar roze (terwijl ik roze eerst afschuwelijk vond staan). Rood blijft een kleur waar ik altijd dol op ben. Rood gaat nooit uit de mode en kan altijd. Maar omdat ik zoveel verschillende kleuren heb draag ik rood niet vaak genoeg. Daarom heb ik besloten om deze challenge aan te gaan.

Ik ga deze hele week rode lippenstift dragen. Behalve tijdens het slapen natuurlijk, want dat is super slecht voor de conditie van je lippen. Toch is de ene rode lippenstift de ander niet. Soms heb je meer behoefde aan een matte lippenstift en soms zoek je juist een oranje/rode kleur om je look af te maken. Mijn eigen collectie is ook heel breed, zowel in kleur als in prijs. Zo heb ik Chanel, maar ook Catrice. Het gaat mij niet om het merk, maar om de kleur en hoelang deze blijft zitten. Zo is de HEMA Soft Matt Lipbalm één van mijn favorieten, terwijl het maar vier euro kost!


MAC Russian RedMax Factor Marilyn Red, HEMA Soft Matt Lipbalm, NARS Velvet Matte Lip Pencil Hyde Park & NARS Velvet Matte Lip Pencil Cruella

Als lipstick junkie is een week lang rode lippenstift dragen niet zo’n mega uitdaging. Daarom heb ik besloten het nog wat moeilijker voor mezelf te maken. Ik mag deze week namelijk maar één kleur rood dragen. Het kiezen van een kleur was moeilijk. Het voelde alsof je een keuze moest maken welke kind je het leukste vindt. Uiteindelijk is het de NARS Velvet Matte Lip Pencil geworden in de kleur Cruella. Dit wordt mijn go to lipstick deze week.


NARS Velvet Matte Lip Pencil Cruella

DAG 1
Oké, dag numero uno: let's do this! Als lipstick addict had ik het vandaag niet heel erg zwaar. Wel vind ik dat je niet bij elke outfit rode lippenstift kunt dragen (mijn mening). Daarom werd het een klassieke outfit met streepjes en rode lippen. Beetje jammer dat mijn trein halverwege de terugreis niet verder reed en ik daarom in de kou moest wachten op een alternatief. Het hielp ook niet mee dat het half zeven was en ik alleen nog een appel in mijn tas had zitten… Een appel eten met rode lippenstift is niet echt iets wat ik aan zou raden. Ténzij je op clown Bassie wil lijken!

DAG 2
Mijn lippen waren vandaag zó droog! En weer moest ik nadenken over wat ik aan zou trekken in combinatie met mijn rode lippen… Ik moet zeggen dat ik deze ochtend even gefaald heb. Ik moet namelijk elke dag rond tien over zeven weg en dan heb ik niet altijd tijd om een paar minuten aan mijn lippenstift te besteden. Mijn lippenstift heb ik daarom in de trein aangebracht, wat verrassend genoeg goed ging. Wel merk ik dat ik steeds blikken krijg wanneer ik mijn lippenstift aan het aanbrengen ben. Doe ik soms iets raars? Ook valt het me op hoe weinig andere rode lippen ik spot. Where my girls at?

DAG 3
Vandaag had ik weer een lange dag voor de boeg. Ik merk vooral dat ik als ik moe ben ik geen zin heb om me constant zorgen te maken over hoe mijn lippenstift zit en of ik het bij moet werken. Hier heb je met rode lippenstift natuurlijk veel vaker last van dan met een andere kleur. Gelukkig hielp lieve vriendin N. toen na een broodje hummus en avocado mijn hele kin onder lippenstift zat. Zo fijn. Ps: niemand merkt mijn lippenstift op.

DAG 4
Ik ben helemaal klaar met mijn lippenstift. Ik pas elke ochtend mijn make-up erop aan omdat ik het al snel ‘te druk’ vind en ook kan ik niet elke dag dragen waar ik zin in heb. Natuurlijk moet je dragen wat jij wil en kan rode lippenstift altijd, maar zelf vind ik het mooier om de outfit simpel te houden en dan uit te pakken met de rode lippen. Wel merk ik dat ik er levendiger uitzie dan met bijvoorbeeld nude lippen. Ik sta elke dag een paar keer in de lift naar de zeventiende verdieping met een huge spiegel en ik vind dat ik er gezond uitzie. Score! Ook kreeg ik een complimentje van een meisje in de trein dat mijn lippenstift mooi vond. Yes!

DAG 5
Ik heb bewezen aan mezelf dat rood niet mij signature kleur gaat worden. Ik draag graag lippenstift, maar elke dag rood is te veel om rekening mee te houden. Je kunt niet alle kleuren dragen (blush, oogschaduw) en ook wat je aantrekt heeft invloed op het totaalplaatje. Ik ben normaal iemand die juist lippenstift kiest bij wat ik aantrek. Wel merk ik dat ik eigenlijk vergeet dat ik rood draag, maar dat ik me wel heel classy en sophisticated voel. Het maakt de outfit écht af en het geheel wordt wat speelser. Zo droeg ik vandaag jeans met een witte blouse en de outfit ging echt leven met rode lippen.

Rode lippen? Groot fan! Het geeft je outfit een beetje extra en maakt het levendig. Elke dag? Niet voor mij, te veel gedoe of alles nog goed zit plus je moet veel rekening houden met je outfit. Ga ik vaker rode lippen dragen? Zeker weten! Na één week vergeet je namelijk dat je het draagt en voelt het als de normaalste zaak van de wereld. Maar voor nu wil ik gewoon lekker in mijn pyjama op de bank Netflixen en daar horen geen rode lippen bij.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved