Lifestyle

10 levenslessen die je van optimisten kunt leren

De trein nét missen, niet aangenomen worden bij een (bij)baan of gedumpt worden. Het leven gaat niet altijd over rozen. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en een flink potje schelden of janken, maar daar schiet je eigenlijk niks mee op. Wil je leren om positiever in het leven te staan? Deze lessen kun je leren van optimisten... doe er je voordeel mee!

'Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat'
Iedereen maakt dingen mee in het leven die niet altijd even leuk zijn. Je hebt twee opties: of je laat je uit het veld slaan of je accepteert het en gaat verder. Optimisten kiezen altijd voor het laatste. 

'Jij bent genoeg'
Je kunt jezelf blijven vergelijken met anderen, maar dat heeft geen zijn. Jij bent jij. Je kunt jezelf niet omtoveren tot iemand anders, en daarom is vergelijken verspilde energie. Je hoeft niet leuker, grappiger, liever, mooier of slimmer dan iemand anders te zijn. Jij bent genoeg!

'Falen bestaat niet'
Denken dat je het niet kan, beperkt je. Heb je er weleens over nagedacht als het wél lukt? Optimisten gaan ervan uit dat het wel goed komt en durven daarom veel meer risico's te nemen. En als het niet lukt? Dan faal je niet, maar leer je ervan. 

'Als je het niet probeert weet je ook niet wat je kan'
Je bent altijd tot meer in staat dan je denkt. Onderschat jezelf nooit!

'Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw'
Soms heb je even een off day, die heeft iedereen. Maar de kunst is om niet in de slachtofferrol te blijven hangen. Neem je verantwoordelijkheid. Wacht niet op een goede dag, maak er een van!

'Volg je hart, want dat klopt'
Keuzes maken is hartstikke moeilijk. Eén ding is zeker: als je jouw eigen hart volgt dan zit je nooit fout. Bovendien zal je nooit gelukkig worden als je jouw eigen gevoel negeert en enkel doet wat anderen van jou wensen. 

'Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan'
Het zit niet altijd mee, maar dat betekent niet dat je het slecht doet. Je moet misschien iets harder je best doen, maar je komt er wel! Heb vertrouwen in jezelf. 

'Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open'
Een gebroken hart is nooit leuk. Maar als jouw ex het nooit had uitgemaakt, was je jouw nieuwe liefde niet tegengekomen! En dat geldt voor alles in het leven. Na een tegenslag komt er altijd weer wat nieuws, en misschien wel veel leukers, op je pad. 

'Een waardevol leven is een verzameling van dankbare herinneringen'
Een Chanel tas, Gucci loafers en de nieuwste iPhone: we get it, je wilt het allemaal hebben. Maar uiteindelijk draait het leven niet om wat je hebt, maar om de mooie herinneringen die je hebt meegemaakt. Investeer niet in spullen, maar in onvergetelijke ervaringen. 

'Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt'
Een masker opzetten om jezelf anders voor te doen dan je bent: het is doodvermoeiend en nergens voor nodig. Niemand is perfect. En dat maakt jou juist zo uniek en leuk! 

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved