14x de meest irritante dingen die je kunt doen in een vliegtuig

Travel door Roos S

Heerlijk op vakantie: zon, zee en strand. Het schooljaar is nog lang niet afgelopen en toch verlangen we er al naar. Eindelijk geen stress meer om schoolopdrachten en examens. Gewoon lekker vrij. We kunnen niet wachten! Maar zelfs op vakantie gaan is niet altijd even rustgevend en fijn. Vooral als we het hebben over de reis er naartoe. Dit zijn de top 14 irritantste dingen die je kan doen in een vliegtuig.

Elk vervoermiddel heeft zo zijn voor- en nadelen. Daar is het vliegtuig geen uitzondering op. Wel reizen we een stuk minder er mee. Hierdoor vergeten we soms een beetje hoe het is om te reizen in een vliegtuig. Daarom zet Girlscene het even allemaal voor je op een rij: dit zijn de top 14 dingen waar vliegtuigpassagiers zich het meest aan ergeren. 

14. De opdringerige single
De meeste mensen proberen in het vliegtuig juist dingen te doen waardoor de reis sneller gaat (slapen, lezen, films kijken, etc.). Maar je hebt ook passagiers die het vliegtuig de ideale plaats vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus wees maar niet te lief, want voor je het weet heb je een opdringerige single aan je broek hangen!

13. Vaak naar de wc
Zeker wanneer iemand naast het raampje zit en steeds over iedereen heen moet kruipen, is het niet fijn als mensen super vaak naar de wc moeten.

12. Verliefd stelletje
Of ze nou de hele tijd zitten te zoenen of constant lopen te giechelen: verliefde stelletjes zijn na verloop van tijd altijd irritant om naast je te hebben. 

11. Omkleden
Dit kom je bijna alleen in het vliegtuig tegen: mensen die zich constant aan het omkleden zijn. Dit krijg je met die lange reizen. 

10. Smakken en slurpen 
Zeker in de zomervakantie zijn de vliegtuigreizen die mensen maken zo lang dat je één of meerdere maaltijden in het vliegtuig eet. Jammer genoeg krijg je dan ook met de eetgewoontes van anderen te maken. Niet altijd even fijn.

9. Armleuning
Mensen die de armleuning volledig in beslag nemen tijdens de vliegtuigreis zijn ook hoogst irritant. 


8. Van stoel naar bed
Oké, ook wij moeten toegeven dat slapen in een stoel niet altijd even makkelijk is. Maar om nou de hele rugleuning plat te gooien alsof je de enige in jouw rij bent is best wel egoïstisch.

7. Stoelendans 
Weleens mensen bij jou in het vliegtuig gehad die maar van stoel blijven wisselen? Dan weet je uit ervaring dat dit echt niet fijn is als je rustig probeert te slapen of een filmpje aan het kijken bent. 

6. Kletskous
Je zegt één woord tegen ze en ze beginnen je een verhaal te vertellen dat nooit lijkt op te houden. Helaas heb je geen excuus om niet te luisteren, want je zit letterlijk vast. Zucht...

5. De drinker
Sommige mensen drinken alcohol in het vliegtuig omdat ze zich vervelen en sommigen omdat ze nerveus zijn (vliegangst komt bij veel mensen voor). Wat de reden ook is, wanneer mensen te veel op hebben zijn ze gegarandeerd irritant in het vliegtuig. 

4. Te hard
Of het nou om te hard praten, te hard eten of te hard snurken gaat: geluidsoverlast is altijd vervelend. 

3. Stinken
Dit hoeven we je vast niet uit te leggen...

2. Onoplettende ouders
Heel schattig zo'n lieve baby of ondeugende kleuter, maar wanneer ze voor de zoveelste keer je spullen bijna omgooien worden ze steeds irritanter. Zeker als de ouders het maar niet door hebben. 

1. Schoppen
En op nummer één staat met vlag en wimpel natuurlijk de stoelschopper. Niks is irritanter in het vliegtuig dan iemand achter je te hebben die steeds in je rug (met de stoel er tussen) schopt.  

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock