Beauty

5 fouten die je maakt waardoor je lippen nog droger worden

Sommige meiden hebben er alleen tijdens de winter last van, anderen het hele jaar door: kapotte lippen. Met man en macht probeer je er alles aan te doen om je lippen weer kissproof te maken, maar het lijkt niet echt te lukken. En weet je? Als je de volgende vijf dingen doet, is dat helemaal niet zo gek! Jep, je leest het goed. Bepaalde dingen zorgen er juist voor dat je lippen droger worden. Kijk maar verder.

Het droge lippen seizoen mag dan zo goed als over zijn, dat betekent niet dat je vanaf nu per direct klaar bent met de kapotte lippen. Het liefst hebben we natuurlijk het hele jaar door lippen die fijn en verzorgd aanvoelen. Dus onder het mom beter laat dan nooit: maak de volgende fouten in ieder geval niet. Je lippen zullen je dankbaar zijn!

1. De verkeerde lippenbalsem gebruiken
Misschien denk je: lippenbalsem is lippenbalsem. Hm ja, dat is niet helemaal zo. Er zijn namelijk verschillende soorten lippenbalsems en de één werkt nu eenmaal niet zo goed voor droge lippen als de ander. Vermijd daarom balsems die je lippen voller doen lijken (met menthol, dus), omdat dit juist ervoor zorgt dat je lippen geïrriteerd raken. Kies voor de vettere balsems om je lippen te verzorgen.


2. Matte lipsticks dragen

Matte lipsticks zijn mooi én praktisch, want ze blijven lang op hun plek zitten. En hoewel dat voor de meeste meiden als muziek in de oren klinkt, heeft het ook zo z'n nadelen. Eén nadeel is dat een matte formule vaak uitdrogend werkt en misschien kun je het al raden: dit vinden droge lippen niet heel fijn. Daarom is het eigenlijk het beste om lipsticks te skippen als je lippen door een slechte periode gaan. Door enkel een verzorgende lippenbalsem aan te brengen herstellen je lippen namelijk een stuk sneller!

3. Te veel scrubben
Niets zo fijn als velletjes verwijderen van je lippen door een lekkere scrub te gebruiken (van Lush bijvoorbeeld), maar er bestaat ook zoiets als te veel scrubben. Je lichaam scrub je niet iedere dag en hetzelfde geldt voor je mond. Houd het bij maximaal eens per week, vooral als je lippen het zwaar te verduren hebben. Als je maar blijft scrubben en scrubben worden je lippen niet alleen nog droger, maar ook nog meer geïrriteerd. Dat wil je waarschijnlijk niet hebben.

4. Lippen likken
Het is oh zo verleidelijk om even met je tong langs je lippen te gaan als je lippen droog aanvoelen en je geen balsem op zak hebt. Maar je voelt het misschien al aankomen, dat kun je dus beter niet doen. Eén van de gouden tips om kapotte lippen weer gezond te krijgen is door niet met je tong er langs te gaan, omdat je de situatie alleen maar erger maakt. Je lippen worden dan nog droger, dus mocht dit je slechte gewoonte zijn, dan is het beter om je best te doen om hiermee te stoppen.

5. Pittig eten
Is een curry je favoriete maaltijd? Dan kun je dat eten beter even laten staan. Als je lippen ruw aanvoelen vererger je de situatie door pittig eten naar binnen te werken. Zoals je waarschijnlijk wel weet brandt dat een beetje op je lippen en da's niet zo prettig als de huidconditie slecht is. Niet alleen voelen je lippen niet prettig aan, de kans is groot dat je lippen nog droger worden ook. Toch maar even bij mild eten houden dan...

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook