Lifestyle

Waarom het helemaal niet leuk is om in januari jarig te zijn

5

Ben jij toevallig ook in januari geboren? Dan ben je vast niet de enige die hier eigenlijk niet zo blij mee is, aangezien niemand na de maand december nog zin heeft om te feesten. Daar zit je dan op je verjaardag, met weinig mensen die in the mood zijn voor jouw feestje. Je was liever tijdens een andere maand jarig. Wij hebben 15x de oneerlijke en harde waarheid van jarig zijn in januari op een rijtje gezet. Lees snel mee!

1. Ben je op 2 januari jarig? Dan heeft niemand tijd om aan jouw verjaardag te denken, al helemaal niet om het te vieren, aangezien iedereen nog brak is van oud en nieuw. 

2. Iedereen is een beetje down, aan het detoxen of gedumpt in januari... Het is een vrij deprimerende maand na december. Niemand heeft dus zin om uit te gaan op jouw verjaardag. 

3. Er wordt elke keer per ongeluk: Happy New Year op jouw verjaardagskaart geschreven. Grrr... 

4. Jij bent al gewend om te horen: Sorry ik kan echt niet uitgaan, want...

...mijn broertje is ziek geworden en ik moet op hem letten.
...ik voel me niet zo lekker.
...ik heb momenteel echt geen geld.
...het komt me echt even niet goed uit.
...ik ben echt heel erg moe, heb de hele week geen me-time gehad.

Oftewel, ik spreek je over drie maanden wel weer!  

5. Het is veel te koud en donker buiten. Het enige wat iedereen wil doen is liggen onder een warme deken en Netflix kijken. 

6. Niemand overleeft nóg een kater. Sinds kerst is het even gedaan met het feesten.

7. Het is bijna iedereens goede voornemen om gezond te eten, dus niemand heeft zin in jouw verjaardagstaart. Ben jij weer de enige die ongezond moet doen vanwege je verjaardag.

8. Zelfs medewerkers in restaurants zien het allemaal niet meer zitten. Het personeel is nog steeds herstellende van de feestelijke maand december. 

9. Niemand heeft geld om uit te geven voor jouw verjaardag. Na de afgelopen maand met alle feestjes die zijn geweest, is iedereen he-le-maal blut. En jij eigenlijk ook...


10. Door alle cadeautjes die tijdens de feestdagen zijn gekocht, heeft niemand inspiratie meer om jouw een leuk cadeau te geven. Het enige wat jij nog krijgt zijn cadeaubonnen. Inmiddels heb jij al een hele verzameling. 

11. Januari is de maand dat cadeautjes worden herbruikt die tijdens de feestdagen aan elkaar zijn gegeven. Het cadeau dat je van je BFF krijgt, lijkt verdacht veel op de cadeau die ze van haar oom heeft gehad tijdens kerst, waar ze niet zo blij mee was. Hmm...

12. Zelfs je familieleden zeggen dat je voor je verjaardagscadeau tot februari moet wachten. Letterlijk iedereen zit krap bij kas. 

13. Alle leuke feestjes zijn geweest. Dat maakt het vieren van jouw verjaardag niet bepaald leuker. 

14. De dresscode voor je verjaardagsfeest is 'pak jezelf warm in', in plaats van de gewoonlijke uitgaanskleding die jullie dragen. 

15. De harde waarheid is: jij hebt er eigenlijk ook geen zin meer in.

Happy birthday...

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved