Health

10 makkelijke workouts die perfect zijn voor tijdens het leren

Sporten is duur en kost veel tijd. Als je een abonnement bij een sportschool hebt moet je meerdere keren per week gaan om echt een verschil te maken. Ook als je op een sportclub zit ben je er minstens zoveel tijd aan kwijt. Niet iedereen heeft daar zin in. Daarom heeft Girlscene 10 makkelijke workouts opgezocht die je gewoon achter je bureau kan doen en waar je niks voor hoeft te betalen!

Bureaustoel rollen
Heb je een bureaustoel op wieltjes? Top, want die heb je nodig voor deze workout. Het enige dat je hoeft te doen is je voeten optillen zodat ze een paar centimeter boven de grond zweven (en je je buik- en beenspieren dus spant). Vervolgens pak je de rand van je bureau met twee handen vast en rol je jezelf naar achteren. Zonder dat je voeten de grond raken, rol je jezelf weer terug. Dit herhaal je een paar keer. 

Denkbeeldige potlood
Ga goed rechtop in je stoel zitten en span je armen en schouders door je schouderbladen naar elkaar toe te trekken. Je doet als het ware alsof je een potlood tussen je schouderbladen moet vasthouden. Je spant je spieren 5 à 10 seconden lang en laat dan weer los. Herhaal dit ongeveer 15 keer. 

Rekken en strekken
Niet alleen je spieren spannen of bijvoorbeeld kracht training is heel belangrijk voor je lichaam: rekken en trekken is dat ook. Door elke dag even aandacht te nemen voor deze oefeningen heb je minder kans dat je spieren gaan verkrampen. Je kan je armen zowel voor je uit als boven je hoofd makkelijk strekken. Ook kan je je rug- en buikspieren goed rekken door je armen boven je hoofd eerst de ene kant op te bewegen en dan de andere kant. 

Platte buik
Buikspieren train je door ze simpelweg een paar keer achter elkaar te spannen. Denk er wel aan om deze spanning steeds 5 à 10 seconden vast te houden achter elkaar, anders heeft het niet zoveel nut.


Schouders ophalen
Deze oefening is vooral heel goed voor je als je vaak lang achter een laptop moet werken. Je neemt hierbij namelijk een houding aan die best wel slecht is voor je nek en schouders. Met deze oefening maak je ze weer even helemaal los en zorg je ervoor dat ze niet verkrampen. Wat moet je doen? Adem diep in en haal je schouders geleidelijk op, span ondertussen alle spieren in je lichaam die je kan spannen. Houd dit heel even vast en laat dan alles weer los bij de uitademing. Herhaal dit een paar keer en je kan er weer helemaal tegenaan! 

Rennen in je stoel
Wie zegt dat je alleen buiten of op de loopband kan hardlopen? In je stoel kan het ook gewoon! Oké, het werkt wel een beetje anders, maar je traint wel veel van dezelfde spieren. Je spant de spieren in je benen en raakt alleen met je tenen de vloer aan. Vervolgens haal je één voor één, zo snel mogelijk achter elkaar, je benen op alsof je aan het rennen bent. Tussendoor raak je nog steeds alleen de vloer met de puntjes van je tenen. Ga hier net zo lang mee door als je zelf fijn vindt.

Wachtend fit worden
Ook tussen de lessen door of als je aan het wachten bent op de printer kan je oefeningetjes doen. Op je tenen staan bijvoorbeeld. Steun een aantal keer achter elkaar je gewicht op je tenen en dan weer met je voeten plat op de grond. Om het moeilijker te maken kan je ook steeds één been omhoog houden. 

Nog een paar hele simpele oefeningen:
- Je armspieren trainen door gewicht te heffen met een flesje water bijvoorbeeld.
- Je bilspieren train je door ze simpelweg een paar keer voor 5 tot 10 seconden te spannen terwijl je zit. 
- Je benen één voor één een aantal keer omhoog buigen onder je bureau. Dit is ook een goede oefening voor de gewrichten in je knieën. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved