Food

Snel en makkelijk ontbijten met eieren: de beste tips en ideeën

Ben jij dol op een warm ontbijtje? Dan eet jij vast wel vaker eieren ‘s ochtends. Eieren zijn makkelijk en snel om mee te koken en er zijn eindeloos veel mogelijkheden qua recepten. Perfect voor een snel, vullend en warm ontbijt dus. Al honger gekregen? Girlscene geeft je een aantal tips en ideeën ter inspiratie voor koken met eieren.

Roerei
Een roerei bakken is de perfecte manier om een vullend ontbijt te maken waar je helemaal genoeg aan hebt. Je kan er namelijk makkelijk van alles bij toevoegen en het is net zo snel gemaakt als een gekookt ei. Roerei is lekker met allerlei soorten kruiden zoals basilicum, oregano en bieslook. Maar ook poeders zoals gemalen kurkuma, paprikapoeder en kerriepoeder maken je roerei net even extra lekker. Op het laatste moment kan je er ook nog je favoriete soort kaas bij je roerei in de pan doen en je tovert je eieren om tot een sterk en machtig ontbijt. 
Extra tipKluts de eieren van te voren in een kom doorelkaar en doe er wat melk bij. Het maakt de smaak van eigeel wat milder en zorgt ervoor dat je ontbijtje net wat groter wordt. 

Quiche
Een quiche alleen iets voor ‘s avonds? Natuurlijk niet! Je hebt aardewerken schalen en pasteibakjes al vanaf een paar centimeter in doorsnee. Deze zijn ideaal om ‘s ochtends of ‘s middags een mini quiche in te maken. De basis ingrediënten van een quiche zijn natuurlijk ei en bladerdeeg. Andere lekkere dingen die je in je mini-quiche kan doen zijn: spekblokjes, prei, spinazie, cherrytomaatjes, doperwten en Parmezaanse kaas.


Gekookt ei
De meeste traditionele manier van eieren eten is natuurlijk ze koken. Het is makkelijk en weinig werk: ideaal voor als je ‘s ochtends tijdens het koken door ook nog andere dingen wil doen. Daarbij valt een gekookt eitje goed te combineren met heel veel verschillende soorten beleg op een broodje.
Hoelang koken? Hoelang je een ei precies moet koken om hem zacht, medium of juist hard gekookt te krijgen hangt van de grootte van het ei af. Een klein ei warmt namelijk sneller op dan een groot ei. Dit zijn ongeveer de tijden per soort gekookt ei: 3 tot 4 minuten is zacht gekookt, 4 tot 8 minuten is medium gekookt en 7 tot 9 minuten is hardgekookt. 

Omelet
Met een omelet zijn nog veel meer mogelijkheden dan bij roerei. Alleen het kost wel het meeste tijd. Dus dan is het misschien beter om in het weekend te maken. Een omelet is zo fijn omdat je er van alles tijdens het bakken al aan kan toevoegen, zoals ui, aardappelschijfjes, paprika, spinazie en zelfs zoete aardappel. Maar je kan ook een neutrale omelet maken en andere ingrediënten pas toevoegen als hij uit de pan is. Ingrediënten zoals: walnoten, pijnboompitten, avocado, plakjes geitenkaas, tomaat, mozzarella, rucola, gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine, etc.), bosuitjes, champignons, ham, kipfiletplakjes, bonen en nog veel meer. Alle combinaties zijn mogelijk! 

Wat is jouw favoriete recept met eieren?

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀