News

De enge reden waarom je nóóit het peace-teken op foto’s moet laten zien

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je gaat op de foto maar je wil er wel natuurlijk uitzien. Maar eh… waar laat je je handen? Al snel vormen veel meiden dan een peace-teken met hun vingers, maar wat blijkt? Dat zou best eens ‘gevaarlijk’ kunnen zijn. Sterker nog, het is beter om het NIET te doen. Lees er hier meer over.

We geven het toe: op de Girlscene redactie maken we ook weleens een peace-teken met onze vingers als we op de foto gaan. Who knew dat dit eigenlijk helemáál niet slim is? De website Vocativ bericht dat dit namelijk de manier is voor boeven om je identiteit te stelen.

Als je de volgende keer besluit om je vingertoppen te laten zien kun je dat volgens een Japanse onderzoeker beter niet doen. Mensen die de identiteit van onschuldige mensen stelen gebruiken zulke foto’s namelijk om je vingerafdruk te kopiëren. We hoeven je vast niet uit te leggen dat het op die manier heel makkelijk is om van jouw identiteit gebruik te maken – vooral omdat tegenwoordig zelfs de camera van je telefoon zo goed is dat ze zo van je vingerafdruk gebruik kunnen maken. Niet echt een fijne gedachte, of wel?

Nu we steeds meer gebruik maken van onze vingerafdruk om een bepaalde handeling te doen – het ontgrendelen van je telefoon bijvoorbeeld – loop je dus een enorm risico dat iemand er met jouw vingerafdrukken vandoor gaat. Puur omdat je ze laat zien op een foto. Bizar! Het is niet duidelijk hoe vaak dit voorkomt en of je echt zo’n grote kans loopt dat iemand er met jouw identiteit vandoor gaat, maar het is wel iets om bewust over na te denken. Ook Kendall Jenner op de foto hierboven… Hetzelfde geldt overigens voor alle andere manieren waarop je je vingertoppen laat zien.

Lees ook:

Beeld: Getty Images