Beauty

Deze boeken moet elke beauty liefhebber lezen

Ben jij dol op lezen én op make-up? Dan zijn de volgende boeken echt een must voor jou! Girlscene heeft namelijk de leukste boeken over beauty onder elkaar gezet. Of je nu op zoek bent naar de beste manier om je foundation aan te brengen, wil weten wat voor een huidtype je hebt of meer wil weten over de geschiedenis van make-up: we’ve got you covered.

Make-up 
In dit boek laat Xelly Cabau van Kasbergen, de zus van, verschillende thema’s aan bod komen zoals make-up, haarstyling en huidverzorging. Xelly is al jaren werkzaam als visagiste en weet alle ins en outs van het vak. Deze tips deelt ze met liefde in haar boek. Daarnaast laat ze aan de hand van verschillende celebs zien wat je juist niét moet doen met make-up. Xelly focust zich niet alleen op make-up, maar geeft je ook tips over een gezonde lifestyle. Schoonheid komt namelijk van binnenuit. Super handig is dat er in het boek veel voor en na-foto’s staan zodat je ziet wat make-up met een gezicht kan doen. Ook is er nog een app te downloaden die je stap voor stap laat zien hoe je een look creëert. 


Make-up, Xelly Cabau van Kasbergen, €12

Bobbi Brown Makeup Manual
Dit boek is voor de echte make-up liefhebbers. Bobbi Brown herself deelt in dit boek haar ervaringen met make-up en huidverzorging. Het boek laat stap voor stap zien hoe je met make-up een prachtige basis creëert en je sterke punten versterkt. Door middel van het boek kom je er onder andere achter welke kleuren het mooiste staan bij je oogkleur, wat voor een huidverzorging je moet gebruiken en wat de vorm van je oog voor je gezicht kan doen. Naast make-up tips zijn er ook nog extra hoofdstukken focussen op het verzorgen van het lichaam, handen en voeten.


Bobbi Brown Makeup Manual, Bobbi Brown, €23,84

Face Paint The Story of Makeup
Wie dol is op YouTube filmpjes kent waarschijnlijk al Lisa Eldrige. Lisa is dé specialist op het gebied van beauty en make-up. In dit prachtige boek behandelt Lisa de geschiedenis van make-up. Van de oude Egyptenaren, het Victoriaanse tijdperk en het oude Hollywood: alles komt aan bod. Heb jij altijd al de geschiedenis achter make-up willen weten? Dan is dit boek écht iets voor jou. Lisa Eldrige laat met haar boek zien wat de kracht van make-up op vrouwen in de wereld is.

Face Paint The Story of Makeup, Lisa Eldridge, €17,99

Beauty
Op de redactie zijn we dol op Lauren Conrad (R.I.P The Hills) en haar boek hebben we daarom ook verslonden. Als stijlicoon heeft Lauren de afgelopen jaren met de beste visagisten van de wereld gewerkt. In haar beauty guide deelt Lauren al haar tips die ze de afgelopen jaren verzameld heeft. Wil jij er net zo uitzien als LC? Dan moet je dit boek zeker in je collectie hebben. Van dieettips tot de beste make-up technieken én een eyeliner tutorial(!), dit boek is een echte musthave. 


Beauty, Lauren Conrad, €14,99

Beauty Bible
Al jaren kun je in de winkels van ICI Paris XL terecht voor parfum, cosmetica en huidverzorging. In dit boek delen zij hun jarenlange expertise met de rest van de wereld. Het boek is verdeeld in drie categorieën: parfum, huidverzorging en make-up. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen een crème en een serum? En hoe vind je een geur die écht bij jou past? Je leert het allemaal met deze bijbel. Voor iedereen is er een passende look te vinden. Of je nu vijf minuten of een uur voor de spiegel staat. Ook leuk: deze gids is voor vrouwen én mannen!


Beauty Bible, ICI Paris XL, €29,95

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀