Travel

8 tekenen dat jij écht toe bent aan vakantie

De winter duurt zoooo lang en de zomervakantie lijkt elke dag eerder verder weg dan dichterbij te komen. Heb jij dit gevoel constant? Dan ben jij echt toe aan vakantie! En dan bedoelen we niet een paar dagen vrij waarbij je lui op de bank gaat hangen. Nee, wij hebben het over een echte oppepper: lekker ver weg op vakantie en genieten van de vrijheid. 

♥ Je vergeet steeds vaker met je vrienden af te spreken
Je hebt het zo druk met school en werk dat je soms veel te lang vergeet ook leuke dingen te doen. Daarbij ben je er vaak ook te moe voor als je er eenmaal wel aan denkt. 

♥ Je ziet er ziek uit terwijl je dat niet bent
Mensen op school en werk blijven maar vragen of je je wel goed voelt. Zoveel dat je soms een beetje aan jezelf gaat twijfelen...

♥ Je raakt dingen kwijt of vergeet ze
Ben jij nog vaker je sleutels kwijt dan anders? Dan ben je echt met je hoofd er echt niet bij. Dit gevolg van oververmoeidheid valt maar met één ding op te lossen! 

♥ Je hebt het altijd koud
Als je moe bent vindt je lichaam het lastiger om op temperatuur te blijven. Kost namelijk ook weer allemaal energie. Dus heb jij het veel vaker en sneller koud dan normaal is voor jou? Dan ben je waarschijnlijk oververmoeid.

♥ Je hebt moeite met slapen
In slaap komen en blijven wordt met de week moeilijker. Dit komt ook doordat je (waarschijnlijk door stress) helemaal oververmoeid bent. Hierdoor vindt jouw lichaam het steeds lastiger om echt te ontspannen en kom je niet aan de diepe slaap toe die je juist zo hard nodig hebt. 

♥ Je spieren en gewrichten doen pijn
Als je oververmoeid bent en te lang last van stress hebt, heeft je lichaam steeds meer moeite om te ontspannen. Hierdoor krijg je sneller last van kramp in je spieren en pijnlijke gewrichten. 

♥ Nooit uitgerust
Ook op vrije dagen of na zelfs een heel weekend rustig aan doen ben je nog steeds moe. Je hebt last van het soort vermoeidheid dat simpelweg niet opgelost is met één of twee dagen rust. 

♥ Humor is ver te zoeken
Je lacht veel minder snel dan anders. Daarbij maak je zelf steeds minder grapjes. Humor is ook gewoon heel vermoeiend wanneer je veel stress en drukte hebt van school en werk. 


De oplossing is simpel...
Herken jij jezelf op dit moment in één of meerdere van de punten hierboven genoemd? Dan is er maar één oplossing voor jouw probleem: uitgebreid op vakantie gaan! Vakantie is er niet voor niks en soms is het gewoon echt nodig. 

Heb jij al grote plannen voor de aankomende vakantie?  

Lees ook: 

Bron, bron

Beeld: istock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved