Lifestyle

6 redenen om een vriendschap nu écht te verbreken

Weleens een vriendschap gehad die zijn beste tijd allang heeft gehad, terwijl jullie nog wel heel lang contact bleven houden? Dan ben je niet de enige! Vaak is vasthouden aan het oude bekende fijner en vooral makkelijker. Maar het is niet altijd even goed. Daarom deelt Girlscene zes redenen waarom het misschien wel tijd is om jouw vriendschap los te laten.  

Heb jij een vriendschap waar je maar over blijft twijfelen of het ‘t nog wel waard is? Lees dan deze ultieme checklist met redenen wanneer een vriendschap beter over kan zijn. 

1. Anders dan vroeger
Het is hard maar gebeurt maar al te vaak: je groeit uit elkaar. Zeker bij mensen die je al van jongs af aan kent gebeurt dit snel. Het is niemands fout en de normaalste zaak van de wereld. Maar deze vriendschap langer proberen te forceren is misschien niet zo handig. Je weet toch allebei dat het zijn beste tijd gehad heeft. 

2. Je zit niet meer op één lijn
Of het nu komt doordat je uit elkaar bent gegroeid of omdat je allebei met hele andere mensen omgaat: wanneer je niet meer op één lijn zit met elkaar is het maar beter om de vriendschap los te laten. Als je het nu gaat forceren ontstaan er alleen maar conflicten en daar heb je allebei niks aan. 

3. Alleen jij doet je best
Ben jij de enige van de twee die nog echt moeite doet om de vriendschap te behouden? Dan is het echt tijd om dit los te laten. Stop met je verantwoordelijk voelen voor de vriendschap en zo je best te doen. Als de ander het de moeite niet waard vindt dan hoef jij je tijd niet te verspillen.


4. Het brengt je niet wat je nodig hebt
Elke vriendschap is anders en met elke vriend of vriendin spreek je weer om andere redenen af. Dat is het fijne aan vriendschappen: ze zijn allemaal uniek en brengen je weer iets anders wat je nodig hebt. Maar wat als dat bij één van je vriendschappen niet meer het geval is? Dan is het misschien maar beter om deze persoon te laten gaan. 

5. Het vertrouwen is weg
Vrienden zijn er juist om dingen mee te delen. Of het leuke activiteiten zijn of het praten over gevoelige dingen die je niet zomaar aan iedereen zou vertellen. Dus als het vertrouwen binnen een vriendschap weg is, valt dit ook gelijk weg. En waarom ben je dan eigenlijk nog vrienden?

6. Het heeft een negatief effect op je
Oké, tot slot hebben we de rode vlag onder slechte relaties: wanneer je door diegene alleen maar slechter over jezelf gaat voelen. Echt een no go bij relaties, welke dan ook! Zeker vriendinnen zijn er juist om je te steunen en leuke dingen mee te doen, niet om je je vervelender te voelen als je met ze omgaat. Verbreek deze vriendschap zo snel als je kan want je verdient beter dan iemand die je slecht laat voelen over jezelf. 

Tot slot
Vriendschappen komen en gaan je hele leven. Dat is normaal. Soms ga je op een vervelende manier uit elkaar, maar veel vaker gaat dit geleidelijk. Probeer daarom nooit iets te forceren als het niet goed voelt: het loopt zoals het loopt. Wanneer de ene vriendschap afloopt komt er weer een nieuwe in de plaats. Eentje waar je waarschijnlijk veel meer aan hebt! 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀