Food

Deze 'gezonde' snacks kun je beter niet eten als je wil afvallen

Grote kans dat jij denkt dat je gezond bezig bent wanneer je tijdens je Netflix-avondje een handje (oké, zak) groentechips naar binnen werkt. Groenten zijn gezond, toch? Omdat je nog steeds honger hebt neem je ook nog een paar rijstwafels "want daar zitten toch geen calorieën in". Maar wist je dat deze 'gezonde' snacks eigenlijk helemaal niet gezond zijn? Zelfs sushi is niet zo verantwoord als we denken...

Van veel producten denken we dat ze gezond zijn omdat ze groente en fruit bevatten of laag in calorieën zijn. Maar dit betekent niet dat deze producten automatisch gezond zijn. De volgende snacks zijn namelijk helemaal niet zo gezond als dat we denken...

1. Smoothies
Deze sapjes van de supermarkt zijn lekker makkelijk omdat je er alles in kan proppen en zo snel wat extra groente en fruit naar binnen kan werken. Maar smoothies uit de supermarkt zitten bomvol suiker. Dit komt door de suiker die in het fruit zit. Hierdoor wordt de smoothie ‘ongezonder’. Maak liever zelf je smoothie zodat je kan kiezen voor extra veel groente en minder fruit.

2. Rijstwafels

Alle fitgirls lopen er mee weg, dus dan zal het wel gezond zijn…? Rijstwafels worden vaak gezien als dieetsnack omdat ze weinig calorieën en vet bevatten. Maar omdat er niets in een rijstwafel zit gebeurt er ook niets in je lichaam. Daarnaast worden de koolhydraten omgezet in het bloed, zodat het suikerlevel enorm stijgt. Een betere optie is een havermoutkoekje. Deze bevat meer calorieën, maar ook meer vitaminen en mineralen. Nog een pluspunt is dat je er energie van krijgt.

3. Energiereep

Deze reep wordt vaak gezien als een gezond tussendoortje en is super makkelijk om snel in je tas te gooien. Maar wist je dat er in een chocoladereep van Mars evenveel suiker zit als in een gemiddelde energiereep! Laat je ook niet verleiden door woorden zoals ‘raw’ of ‘natural’. Dit betekent niet automatisch dat het gezond is. Kies liever een handje noten. Deze bevatten minder suiker en je krijgt er een vol gevoel van.

4. Sushi 
Shocking: sushi is dus niet zo gezond als dat we dachten…! Wat sushi ongezond maakt is de rijst. Één sushirol kan al één(!) kop rijst bevatten. Hierdoor gaat je suikerlevel extreem omhoog. Voortaan kun je in je favoriete sushirestaurant beter kiezen voor sashimi. Hierin zit geen rijst verwerkt, enkel vis.5. Cola light
Dacht je dat je gezond bezig was door te kiezen voor cola light? Think again… Er zit dan wel geen echte suiker in, maar aspartaam is zelfs nóg zoeter. Net als bij suiker kun je hier verslaafd aan raken waardoor je de hele dag nog meer suiker eet. Stop daarom met het drinken van cola light en kies voor water. Experimenteer met vers fruit om het water meer smaak te geven. Let op voor ranja, hier zit meestal ook veel suiker in verwerkt.

6. Groentechips

Laat je niet verleiden door het woord ‘groente’, het blijft toch echt chips. In een zak Lays chips zit zelfs ongeveer evenveel vet en calorieën als in een zak groentechips. Beide zijn gebakken in olie en aan beide wordt extra zout toegevoegd. Om het nog erger te maken: de groenten verliezen de vitamines die ze bevatten doordat het gebakken is in vet. Beter is het om de chips te vervangen voor échte groenten zoals paprika, tomaatjes of komkommer.

7. Gedroogd fruit

Een handige snack voor on the go en het lijkt een gezonde keuze. Maar omdat het fruit gedroogd is word je eigenlijk bedrogen. Je hebt namelijk helemaal niet door hoeveel je precies eet. Zo is het heel simpel om drie bananen te eten terwijl je dit echt niet had gedaan als ze niet gedroogd waren. Daarnaast is het slecht omdat er vaak ook nog extra suiker wordt toegevoegd. Beter is het om wat gedroogd fruit te mixen met noten. Op deze manier krijg je meer proteïne binnen en minder suiker.

8. Granola
Lekker voor door de yoghurt, maar een echte calorieënbom. De granola smaakt zo lekker omdat er vet en suiker aan toe is gevoegd. Een gezondere optie is havermout. Dit geeft je energie en zorgt voor een vol gevoel.

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved