Food

Afvallen door meer te eten, kan dat?

Gemiddeld hebben vrouwen zo’n 2000 calorieën nodig op een dag. Wil je afvallen? Dan moet je zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt of simpelweg minder calorieën binnen krijgen Maar dat wil niet zeggen dat hoe minder calorieën je binnenkrijgt, hoe meer je afvalt. Vaak moet je juist zorgen dat je méér calorieën binnenkrijgt om af te vallen. En wel om deze reden…

Wanneer je wil afvallen ga je vaak direct letten op het aantal calorieën dat je eet. Vaak betekent dit ineena minder eten om te zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt. Maar afvallen heeft niet alleen te maken met calorieën. Je moet ook rekening houden met sport, voedingsstoffen en spijsvertering. Hoe minder calorieën je namelijk eet, hoe langzamer je spijsvertering gaat. Het is dus helemaal niet nodig om jezelf uit te hongeren. Hiervan kun je namelijk zelfs aankomen! Door weinig te eten raakt je lichaam namelijk in ‘starvation mode’. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam dat voorkomt dat je uithongert. Het zet dan alle calorieën om in vet om letterlijk een vet laagje te creëren zodat je later nog wat hebt. Wanneer je dus minder calorieën eet worden deze niet verbrand, maar opgeslagen als vet. Van minder eten val je dus niet automatisch af!

De Australische Madalin Frodscham besloot op haar Instagram te laten zien dat je gezond gewicht kunt verliezen zonder obsessief bezig te zijn met calorieën tellen of jezelf uit te hongeren. Ze plaatse twee foto’s op haar Instragram. Één waar ze slechts 800 calorieën at en één waar ze niet gefocust was op calorieën, maar een uitgebalanceerd dieet volgde vol voedingsstoffen en onder begeleiding was van een personal trainer en voedingscoach. Het verschil is enorm!

Met deze foto bewijst Madalin dat je dus niet de focus op calorieën moet leggen als je wil afvallen. Belangrijker is dat je gezond en gebalanceerd eet.

Wil je dus meer afvallen, dan moet je meer gaan eten. Natuurlijk wel gezonde en bewuste producten. Met meer eten bedoelen we dus niet chips en chocolade, helaas. 😉

Vind je het lastig om meer te eten zonder dat je gaat bingen, dan hebben wij nog een paar tips voor je.

1. Begin de dag met een goed ontbijt. Kies voor een voedzaam ontbijt vol eiwitten. Eiwitten zorgen dat je langer een vol gevoel hebt en niet na een uur weer loopt te snacken.
2. Eet tijdens de lunch wat extra groenten. Eet tomaatjes, komkommer of wat paprika. Ook lekker om te snacken met wat hummus.
3. Om te zorgen dat je tijdens het diner vol zit is het belangrijk dat je genoeg eet. De helft van je bord moet ongeveer bestaan uit groenten, de rest kan worden gevuld met vlees en iets van pasta of rijst.
4. Wil je wat te snacken tijdens een spannende aflevering van PLL? Dan mag dit best hoor! Maar zorg dat je kiest voor een gezonde snack zoals noten. Laat die zak chips nog maar even dicht…
5. Veel mensen verwarren ‘honger’ met ‘dorst’. Drink daarom eerst een glas water wanneer je trek krijgt. Wacht tien minuten en kijk hoe je je dan voelt. Nog steeds trek? Vraag dan aan jezelf of je écht honger hebt of gewoon verveeld bent.

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀