Spoiler alert: dit zijn de afvallers van Wie is de Mol? 2017

News door Emma

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover! Het razendspannende programma Wie is de Mol? begint aan een nieuw seizoen. Wie zou dit keer de Mol zijn? De grote gok is dit jaar een stuk makkelijker, want dankzij een social media-analyse kunnen we achterhalen welke deelnemers zijn afgevallen... Let op: niet verder lezen als je het niet wil weten!

Het programma is nog niet eens begonnen of we weten al wie er afvallen. Niet omdat de deelnemers hun mond voorbij hebben gepraat, daar staat een boete van €250.000 op, maar doordat ze slordig met hun socialmediakanalen zijn omgegaan. Uit een analyse van social media-expert Jaap van Zessen voor het AD blijkt dat sommige deelnemers tijdens de opnames, die van 14 mei tot 7 juni duurden, duidelijke sporen achterlieten op Facebook, Twitter en Instagram. 

Dit zijn de deelnemers die (hoogstwaarschijnlijk) zijn afgevallen: 

Roos Schlikker
De journaliste plaatste tijdens de opnames 20 tweets. Ook retweet ze een aantal dingen. Dit had ook iemand voor haar kunnen doen, maar de tweets zijn nu nergens meer te bekennen. Gevalletje van 'oeps, daar heb ik helemaal niet aan gedacht'? Maar het grootste bewijsstuk is dat Roos op 3 juni aanwezig was in de Kleine Komedie.

Sigrid ten Napel
De actrice bleef tijdens de opnames actief op social media. Slim. Opvallend is dat Sigrid vanaf 25 mei foto's plaatste die inmiddels wel zijn verwijderd. Ook plaatste ze reacties, waar je meestal geen tijd voor hebt als je in Wie is de Mol? zit. 

Vincent Vianen
De choreograaf plaatste begin juni ineens drie nieuwe video's op zijn YouTube-kanaal, terwijl hij al acht maanden niks meer had geüpload. Daar had hij natuurlijk ineens tijd voor... 

Jochem van Gelder
Vrijwel alle deelnemers hebben elkaar toegevoegd op Facebook. Maar niemand is bevriend met de presentator. Dit kan erop duiden dat hij er al vroeg uit is gegaan waardoor hij geen band met de andere deelnemers heeft kunnen opbouwen. 

Gelukkig zijn er ook nog kandidaten die zo slim zijn geweest om geen sporen achter te laten. Van Thomas Cammart, Yvonne Coldeweijer, Imanuelle Grives, Diederik Jekel en Sanne Wallis de Vries is geen spoor te vinden. 

Lees ook:

Bron