Food

3 ultramakkelijke recepten in aluminiumfolie die zelf jij kan klaarmaken

Het is makkelijk, lekker en laat weinig tot geen troep achter: maaltijden in aluminiumfolie-pakketjes. Perfect als je op jezelf woont of als je weleens op een andere tijd moet eten dan je familie vanwege sport bijvoorbeeld. Maar deze aluminium-pakketjes zijn ook handig als je met meerdere personen bent. Girlscene zet een aantal recepten voor koken met aluminiumfolie op een rij. 

Koken met aluminiumfolie is makkelijk en snel opgeruimd. Daarbij zijn er veel andere mogelijkheden dan bij koken op het fornuis. Leuk om dus eens uit te proberen! 

Kip met citroen en krieltjes
Ingrediënten:
- Kipfilet
- Een citroen
- Tijm en rozemarijn 
- Peper en zout
- Krieltjes 
- Mosterd
Recpet: Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat mosterd, olie, citroensap, tijm, rozemarijn, zout en peper bij elkaar in een kom. De hoeveelheden kan je zelf bepalen en naar smaak aanpassen. Scheur een groot stuk aluminiumfolie af en leg daar zoveel krieltjes op als je zin in hebt. Besprenkel de krieltjes met nog wat olie, zout en peper. Leg daarna de kipfilet op de krieltjes en schep hier de mosterdmix die je net gemaakt hebt overheen. Snijd als laatste de citroen in plakjes en leg deze over de kipfilet. Sluit het pakketje door de folie dicht te vouwen. Leg het pakketje in de voorverwarmde over en laat het ongeveer 25 tot 30 minuten bakken. 

Chilli cheese fries
Super populair in Amerika en heel makkelijk om te maken. Pas wel op: het is echt een guilty pleasure gerecht dat heel vet is. 
Ingrediënten:
- Diepvries patat
- Cheddar kaas (in reepjes)
- Chilibonen
Recept: Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur een ruim stuk aluminiumfolie af en verspreid wat olie aan de binnenkant. Leg hier de diepvries patat op, sluit het pakketje en leg het in de oven. Laat dit 15 tot 20 minuten bakken en haal het uit de oven. Open het pakketje en doe de chilibonen erover en dan de cheddar kaas. Laat nog een paar minuten bakken in de oven en klaar! 

Caprese kip
Ingrediënten:
- Kipfilet (het liefst een grote plak die zo dun mogelijk is)
- Cherry tomaatjes
- Mozzarella 
- Verse basilicum
- Olie en azijn
- Peper en zout
Recept: Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Maak vervolgens de caprese salade van kleine blokjes mozzarella, halve cherry tomaatjes, basilicum, olie, azijn, peper en zout. Leg de kipfilet op een stuk aluminiumfolie en schep de salade erop. Rol vervolgens de kipfilet dicht (als een soort wrap) en prik er een satéprikker door. Sluit het pakketje en laat het ongeveer 25 minuten in de oven bakken. Je kan dit gerecht prima zo eten, maar als je zin hebt in wat extra's kan je er ook nog aardappeltjes en andere groenten bij maken. 

Lees ook: 

Bron, bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved