Eerste YouTuber onthult wat je nu echt verdient met YouTube

News door Redactie

Vera, Mascha en Monica zijn slechts een paar grote namen uit de wereld van YouTube. Zij maken elke week de leukste video's voor ons en kunnen dat ook, want het in hun fulltime baan. Dat je geld verdient met YouTube is duidelijk, maar de grote vraag blijft: hoeveel?! DusDavidGames is de eerste YouTuber die openheid geeft over zijn salaris... en hij vertelt het ons allemaal in een video (dûh). 

Er wordt al jaren flink gespeculeerd over het salaris van YouTubers. Je leest allerlei bedragen, van duizend euro tot zelfs tienduizenden euro's. YouTubers houden hun lippen stijf op elkaar als het over hun banksaldo gaat. Tot nu. David Harms van DusDavidGames geeft als eerste antwoord op de brandende vraag: wat verdien je nu écht met YouTube? 

‘De video die YouTubers niet willen dat ie geüpload wordt!’ is de titel van de onthullende video. David berekent in de video wat hij in de maand december heeft verdiend met zijn kanaal. Na een rekensommetje komt hij uit op een bedrag van €2600. Behoorlijk veel geld, maar zeker niet zoveel als sommige fans dachten. 

David zegt er ook bij dat hij zijn salaris liever niet had onthuld, maar hij is het zat dat mensen YouTubers zien als geldwolven. "Ik was jaren geleden één van de eerste YouTubers die fulltime video’s ging maken. Ik had mijn baan opgezegd en besloot te doen wat ik het allerleukst vind. Veel mensen gingen mij daarom zien als geldwolf, alsof ik alles alleen maar deed voor het geld. En dat beeld leeft nog steeds bij veel kijkers," zegt hij. "Mensen denken dat iedere YouTuber tienduizenden euro’s per maand verdient, maar dat is niet zo."

Benieuwd hoe YouTubers precies geld verdienen? Bekijk Davids video:

Lees ook: