Food

Challenge: Een week lang smoothies drinken als ontbijt + recepten!

Wat is jouw favoriete ontbijt? Pancakes met aardbeien, scramled eggs met bacon of wafels. Yum! Helaas hebben we hier niet elke ochtend de tijd voor. Bij mij - Girlscene's Roos - is het elke ochtend weer rennen en vliegen geblazen, maar ontbijt sla ik niet over. Afgelopen week maakte ik elke ochtend een smoothie als ontbijt. Houd ik tijd over in de ochtend? Is het voldoende of kreeg je honger? De antwoorden én de recepten lees je in dit artikel!

Dag 1: Maandag
Om de maandag maar gelijk goed af te trappen, begon ik de dag met een groene smoothie. Ik hoorde veel over smoothies met avocado, maar had het zelf nog nooit geprobeerd. Dus bij dezen, en hij was lékker!

Dit heb je nodig:
♥ Handje spinazie
♥ 1 kiwi
♥ 1 avocado
♥ kokoswater

Dag 2: Dinsdag
Dit is echt mijn go-to smoothie, een echte favoriet. En weet je waarom? Deze smaakt namelijk naar een aardbeien milkshake, hij is echt yummie!

Dit heb je nodig:
♥ Handje aardbeien (het liefst vers)
♥ Kokoswater
♥ Banaan
Tip: ook lekker met wat yoghurt en chiazaadjes erdoor!Dag 3: Woensdag
Die ananas ligt mij nu al een paar dagen aan te kijken en toen dacht ik: waarom doe ik deze niet in mijn smoothie? Dus in dit goede begin van de dag ging een kwart ananas, lijnzaad en wat amandelmelk en topte af wat met havermout voor een vullend gevoel. De smoothie bleef eeen beetje dik, waardoor ik het met een lepel at. Super lekker!

Dit heb je nodig:
♥ Amandelmelk
♥ Havermout
♥ Ananas
♥ Gebroken lijnzaadDag 4: Donderdag
Ik liep door de supermarkt en belandde uiteindelijk bij het vriesvak. Wow! Wat een keuze, hier moest ik iets meenemen. Ik ging voor het pakje met rood fruit. Hierin zaten frambozen, aardbeien en bosbessen in als ik me goed herinner. Dit vulde ik aan met een halve appel, kokoswater en wat magere kwark en blenden maar!

Dit heb je nodig:
♥ Half pakje bevroren fruit
♥ Kokoswater
♥ Magere kwark
♥ Chiazaad

Dag 5: Vrijdag
Om de week goed af te sluiten, besloot ik om voor een gele smoothie te gaan. Die had ik deze week nog niet gemaakt! Ik koos voor een pakje bevroren fruit, want die met mango was helaas op. Verder voegde ik havermout toe, zodat ik er de hele ochtend tegenaan kan!

Dit heb je nodig:
♥ Bevroren fruit of mango
♥ Amandelmelk
♥ Havermout
♥ Halve banaanLees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved