Travel

5 manieren om een gratis upgrade te krijgen in het vliegtuig

Wil je als een echte girlboss first class de wereld overvliegen, maar heb je niet de cash dat bij zo'n ticket hoort? No problem. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je die upgrade in de wacht sleept zonder dat je duizenden euro's extra voor je ticket hoeft te betalen. Jep... Zo wordt vliegen ineens een stuk leuker! Als je net zoals anderen graag wil proeven hoe het is om in luxe te reizen moet je vooral even verder lezen, want Girlscene deelt vijf geheimen om een gratis upgrade te scoren.

1. Boek een stoel op drukke vluchten
Volgens een travelexpert is het verstandig om juist een stoel op een drukke vlucht te boeken. Ja, er bestaat een kans dat je hierdoor niet mee kan, maar de kans is nog groter dat je van economy naar business of first class wordt geüpgraded. Waarom? Maatschappijen moeten je compenseren op een overgeboekte vlucht en tja, het is dan makkelijker om passagiers vanuit economy een luxere stoel aan te bieden. Kom maar door met de gratis champagne!

2. Vlieg tijdens drukke periodes
Het is nu eenmaal zo dat het tijdens het weekend drukker is op vliegvelden dan doordeweeks. En wanneer is het überdruk? Tijdens vakanties. Normaal gesproken wil je dan het liefst luchthavens mijden - al is het maar omdat tickets freaking duur zijn -, maar het kan ook heel slim zijn om juist dan te vliegen. Je hebt dan wederom te maken met overvolle vluchten waardoor je meer kans hebt om een gratis upgrade te krijgen dan wanneer je op een willekeurige dinsdag het vliegtuig pakt. Vooral omdat er dan minder wordt gevlogen door zakelijke mensen en er op die manier meer ruimte ontstaat bij de 'dure stoelen'.


3. Vlieg altijd met dezelfde maatschappij

Oké, dit punt is misschien dubbel. Het helpt enorm om een gratis upgrade te krijgen als je altijd met dezelfde maatschappij vliegt. Met andere woorden, je bent loyaal aan één maatschappij. Maar daar heb je vooral iets aan als je veel vliegt. Dan is het verstandig om je aan te melden voor het loyaliteitsprogramma van die maatschappij. Op die manier word je namelijk veel sneller beloond dan wanneer je steeds om wat voor reden dan ook een andere maatschappij kiest.

4. Kleed je netjes aan
Google op 'free upgrade flights' en we durven te wedden dat je op meerdere sites tegenkomt dat je netjes op het vliegveld moet verschijnen. Met netjes wordt in dit geval dress to impress bedoeld. Het betekent overigens niet dat je automatisch een veel betere stoel in het vliegtuig krijgt als je in een mantelpak en op 10 centimeter hoge stiletto's op Schiphol komt, maar als ze upgrades uitdelen helpt het absoluut.

5. Vraag het netjes
Tot slot: brutale mensen hebben de halve wereld. Aas je op een plek vooraan in het vliegtuig? Dan mag je er best om vragen. Maar again: wees netjes. Vraag niet random om een gratis upgrade, maar laat weten dat je geïnteresseerd bent en dat ze aan je mogen denken als ze vandaag mensen willen upgraden in het vliegtuig. Nee heb je, ja kun je krijgen. Daarnaast mag je er ook best om vragen als er iets gebeurt waardoor je ervaring met de maatschappij minder leuk is. Zijn er bijvoorbeeld problemen door een overvolle vlucht of is er iets met je bagage? Dan willen ze je vast compenseren door je een goede stoel te geven.

Lees ook:

Bron, bron en bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved