Food

Zo maak je thuis deze super makkelijke unicorn frozen yoghurt snack

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Vandaag hebben wij iets speciaals, namelijk deze unicorn yoghurt snack.

Unicorns zijn hot. Van unicorn sloffen en chocolademelk tot ijs... It's everywhere! Daarom konden wij natuurlijk niet achterblijven en maakten wij deze frozen yoghurt snack. Het is bijna zonde om op te eten, maar gelukkig is het makkelijk om te maken. Bonus: het is ook nog eens gezond.

Boodschappenlijstje:
☆ 500 gram Griekse yoghurt
Versiersels (hoe meer, hoe beter!)
☆ Pastelkleurige eetbare kleurstof

Dit heb je nodig:
☆ Vriezer
☆ Bakblik of ovenschaal
☆ Lepel


1. Verdeel de Griekse yoghurt over vier schaaltjes.


2. Voeg aan ieder schaaltje een andere kleur van de kleurstof toe. Let op, je hebt vaak echt maar een klein drupje nodig.


3. Pak een lage schaal en leg hier bakpapier in, dit voorkomt straks dat de yoghurt gaat plakken aan de schaal. Verdeel met een lepel de yoghurt over de schaal, zoals op de foto hierboven. Gebruik vier verschillende lepels om de kleuren mooi gescheiden te houden.


4. Ga nu met de achterkant van een lepel door het mengsel heen, zodat er een mooi patroon ontstaat. Ga er niet in roeren, maar maak bewegingen van boven naar beneden.


5. Ziet het er ongeveer zo uit? Good job! Dan beginnen we nu met het versieren! Pak de (eetbare) glitters en kleurtjes er maar bij.


6. We kochten dit potje in de supermarkt met vier verschillende kleuren sprinkles en voegden als finishing touch de zilveren sterretjes toe. Zet het nu voor minimaal twee uur in de vriezer.


7. Aaaand it's done! Hoe gaaf ziet dit eruit?! En het is dus ook nog eens hartstikke gezond. Breek een stuk af als tussendoortje of serveer dit als toetje en doe de rest weer terug in de diepvries voor je volgende snack attack.

Tip: Voor een echte smaaksensatie kun je ook fruit of chocolade toevoegen aan je yoghurt. Enjoy!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved