Lifestyle

10 irritante dingen aan mensen die absoluut niet kunnen fietsen

Erger jij je ook zo aan mensen die niet goed kunnen fietsen? Lijk jij altijd precies een zo’n fietser voor je te hebben als je haast hebt? Dan herken jij vast de irritaties in dit artikel! Girlscene is op zoek gegaan naar de grootste irritaties in het verkeer als het om deze fietsers gaat. Van mensen die de weg kwijt zijn tot fietsers die per se een foto moeten maken op een drukke plek: we gaan alles af.

1. De weg kwijt
Niets is irritanter dan een stressvolle fietser voor je hebben die verdwaald is. Sommige mensen lijken dan totaal niet te letten op het verkeer om hen heen en staan soms in één keer stil. 

2. Foto’s maken
Om een goede foto te maken moet je natuurlijk altijd de perfecte positie vinden. Zo denken veel fietsers er ook over. Wat totaal niet handig is als ze daardoor midden op de weg gaan staan. En dan vaak nog half op hun fiets leunend waardoor er echt niemand meer langs kan. 

3. Kaart kijken
Of het een papieren kaart is of Google Maps: mensen die te veel met hun neus in de kaart van de omgeving zitten zijn nooit fijn in het verkeer. Laat staan fietsers. 

4. De verkeerde weg op
Sommige fietsers lijken gewoon niet te begrijpen dat ze in Nederland wonen. We hebben niet voor niets aparte wegen en paden voor fietsers! Toch blijven ze elke keer maar weer op de verkeerde weg fietsen. 

5. Langzaam fietsen
Heb je eindelijk iemand voor je die de verkeersregels lijkt te begrijpen, gaan ze heel langzaam fietsen. Vooral als je haast hebt en er niet makkelijk langs kan is dit super irritant. 


6. Grote groepen
Niets is irritanter dan een grote groep fietsers die koste wat het kost bij elkaar willen blijven. Vaak fietst zo’n grote groep enorm in de weg en gaan ze ook niet aan de kant als je er langs wil. 

7. Zoekende fietsers
Fietsers die op zoek zijn naar iets of iemand kunnen heel vervelend zijn. Vaak letten ze namelijk totaal niet op het verkeer om hen heen. 

8. Tramrails
Tramrails blijven lastige dingen. Ze zijn glad en hebben diepe kuilen waarin zelfs de dikste banden vast kunnen komen te zitten. Maar zolang je er goed kruislings overheen fietst is er niks aan de hand. Jammer genoeg hebben nog niet alle fietsers dit trucje door en gaat dit soms mis. Met alle gevolgen van dien. 

9. Plakkers
Moet jij weleens een lange weg fietsen naar een afgelegen gebied? Dan heb je vast weleens meegemaakt dat er iemand de hele weg achter je blijft plakken. Super irritant en soms zelfs een beetje creepy. 

10. Niet stoppen bij stoplichten
Sommige mensen hebben echt lak aan alle verkeersregels en fietsen constant door rood licht. Ze verwachten dat iedereen maar voor hen stopt, inclusief de andere fietsers. Erg vervelend voor de rest van het verkeer. 

Lees ook: 

Beeld: iStock