DIY: maak zelf je eigen super zachte tapijt

Lifestyle door Roos S

Toe aan iets nieuws in je kamer? Maar geen geld om eens flink te shoppen voor luxe meubels? Dat hoeft ook niet! Je kan namelijk ook zelf aan de slag gaan met een paar simpele producten en goede instructies. Girlscene legt je precies uit wat je moet doen en wat je nodig hebt om zelf het perfecte tapijt te maken. Je hebt nog nooit zulke zachte en warme voetjes gehad als met dit super chille kleed. 

Wie heeft een naaimachine of een weefgetouw nodig om zelf een tapijt te maken? Niemand, want met de volgende simpele stappen en wat basismaterialen maak je er zelf gewoon één met de hand. Het enige nadeel aan dit tapijt is dat het veel tijd kost om te maken. Maar als je dat geen probleem vindt en juist op zoek bent naar een rustgevende bezigheid dan is dit perfect. 

Wat heb je nodig? 
- Katoen draad (hoe dikker de draad, hoe sneller het tapijt maken gaat)
- Een groot stuk tuinnet
- Heel veel kleine rubberen haar elastiekjes
- Een schaar

Aan de slag! 

Stap 1
Besluit hoe groot je wil dat het tapijt gaat worden en welke vorm je het wil geven. Je kan bijvoorbeeld voor een dun en lang kleed gaan om langs je bed te leggen. Maar je kan ook voor een heel groot en vierkant kleed gaan dat het grootste deel van de grond van je kamer bedekt. Vergeet niet de ruimte die je nodig hebt voor de zekerheid op te meten en je bent klaar om te gaan knippen. 

Stap 2
Begin vervolgens met het knippen van het katoen draad in stukken van ongeveer 10 cm lang. Hoe gladder je het tapijt wil, hoe preciezer je de draden op dezelfde lengte moet knippen. Vind je het juist wel fijn om een beetje reliëf te hebben in je tapijt? Dan is ongeveer dezelfde lengte aan draden knippen meer dan goed. Kijk wel uit: je hebt mogelijk veel meer katoen draad nodig dan je dacht, dus sla ruim in. 

Stap 3
Pak het tuinnet erbij en de kleine haar elastiekjes; je kan nu gaan beginnen met het tapijt stukje bij beetje 'in te vullen' als het ware. Het tuinnet is opgebouwd uit allemaal klein vakjes met randen van plastic. Gebruik de randjes van deze vakjes om de katoenen draden te bevestigen. Je pakt zoveel draad als je nodig hebt om de rand van één vakje te vullen en slaat de draden hier omheen. Bevestig de draden vervolgens aan de andere kant (dichtbij het begin, bij het net) met een elastiekje. 

Stap 4
Blijf stap 3 herhalen tot het hele net vol is en er geen openingen of gaten meer tussen te vinden zijn. Dan ben je klaar en heb je gewoon je eigen tapijt gemaakt! 

 

Een foto die is geplaatst door Laura (@lsheu084) op


Tips en tricks
De materialen die wij genoemd hebben en de afbeelding hierboven zijn slechts indicaties van hoe je het kan aanpakken. Er zijn duizend andere kleuren en materialen waar je zelf je tapijt mee kan maken volgens deze stappen. Je kan zelfs je oude kleding recyclen door ze in repen te knippen en hiervoor te gebruiken. Er is van alles mogelijk dus wees niet bang om uit te proberen wat jou leuk lijkt. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock