Beauty

SOS: 11 beautytips om je hangover te verbergen

Het is weer zover. Je wordt wakker en vraagt je de eerste drie seconden af hoe je ook alweer in je bed bent beland. Vervolgens grijp je naar je bonkende hoofd en denkt: water. Je hebt het gevoel dat je de hele kraan wel kunt leegdrinken en neemt een sprintje naar de badkamer. Alleen daar hangt de spiegel. Aiii... Moet je de deur nog uit? Met deze tips ziet niemand dat je een kater hebt!

1. Neem voorzorgsmaatregelen
Wissel de wijn eens af voor een glaasje water tussendoor, poets je tanden als je thuiskomt en heel belangrijk: haal make-up van je gezicht af! Desnoods leg je reinigingsdoekjes op je nachtkastje, zodat je nooit meer een excuus hebt om het te skippen.

2. Hydrateer
Zoals we hierboven al aangaven: drink voldoende water. Dit is misschien wel het állerbelangrijkste. Hydratatie. Drink een glas water voordat je het bed instapt en zet een glaasje water op je nachtkastje. Geloof ons, hier ben je jezelf de volgende ochtend dankbaar voor. En je huid ook. Thank us later ;-).
 


3. Eet groente en/of fruit
Beetje misselijk? Voeg gember toe aan je thee of aan een glas water. Hoewel je misschien nog geen fruit kan zien is het veel beter om wat groente of fruit te eten dan een zak chips open te trekken of richting de snackbar te fietsen. Dus hop naar de supermarkt voor de vitamientjes en negeer het chipsvak.

4. Geef je huid een oppepper
Lange nacht gehad? Grote kans dat je huid een beetje poofy is. Nog grotere kans dat je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, als je geen masker in huis hebt liggen. Gelukkig hebben wij een perfect huis-tuin-keuken receptje voor een DIY-masker en waarschijnlijk heb je het allemaal gewoon in huis.
♥ havermout
♥ (amandel)melk
♥ honing

5. Zeg maar dag tegen je wallen
Laat wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen met koude lepels. Lepels? Ja, echt. Houd voor ongeveer een halve minuut twee koude lepels op je wallen en je gezicht ziet er meteen een stuk frisser uit.

6. Droogshampoo
Iets te lang gesnoozed en geen tijd meer om je haar te wassen? Lang leve droogshampoo. Kies er eentje met een lekker geurtje, bijvoorbeeld met kokos, en niemand ruikt aan je haren dat je hiermee gisteren in de kroeg liep.

 

Een foto die door narsissist is geplaatst op

8. Concealer is je redder in nood
Hoewel je misschien geen tijd meer hebt om je lokken uitgebreid te wassen, is een likje concealer onder je ogen niet overbodig. Het kost maar een minuutje van je tijd, verbergt dat je maar drie uur hebt geslapen en geeft je meteen een frisse oogopslag.

9. Skip foundation
Het liefst smeer je ook nog even een laag foundation over je lijkbleke gezicht heen, maar wij raden je toch aan om dit niet te doen. Doordat je huid een beetje is uitgedroogd door de alcohol krijg je namelijk veel sneller een 'pancake effect'. Dus sla foundation vandaag even over en leg bijvoorbeeld het accent op je lippen.

10. Wit lijntje
Concealer is een echte must, maar ook een wit of huidskleurig oogpotlood mag eigenlijk niet in je stash ontbreken. Kleur je waterlijn in met dit potlood en je ziet meteen verschil! 

11. Ga naar buiten
Dit is misschien geen echte beautytip, maar wel een goede raad van ons ;-). Hoe moe je je misschien ook voelt, ga toch even naar buiten. Desnoods is naar de supermarkt, of een blokje om met de hond. Je merkt dat de frisse lucht je goed doet. Voor de echt diehards onder ons: ga naar de sportschool. De heenweg is misschien zwaar, maar de terugweg heb je meer energie dan ooit!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved