Food

8 manieren hoe je jouw dag nét iets gezonder maakt

Gezond eten: het blijft lastig, want verleidingen liggen constant op de loer. Van die taart van je jarige collega tot die gevulde koek op het station. Wij geven er allemaal weleens aan toe en dat mag best. Gelukkig zijn er ook een heleboel dingen die je kunt doen om je dag juist iets gezonder te maken. Voel je je meteen iets minder schuldig na dat tweede stukje slagroomtaart.

1. Start je dag ál-tijd met een ontbijt
Dus echt altijd, no matter what. Ook al heb je haast of krijg je geen hap door je keel, je ontbijt is belangrijk om energie te geven voor de dag.

2. Begin je dag met een stuk fruit en een groot glas water
Een goed begin is het halve werk. Start daarom bij het ontbijt altijd een groot glas water. Stukje fruit erbij, dan heb je dit in ieder geval vast binnen.

3. Neem aan grote fles water mee
Of zet een grote literfles op je bureau, zodat je niet vergeet te drinken. Houd je niet zo van water? Voeg dan eens wat munt of een schijfje citroen toe.

4. Alleen tijd voor een snelle hap?
Ga dan niet gelijk voor friet of pizza, maar maak er een uitdaging van om een zo gezond mogelijke keuze te maken.
 


5. Kies voor een snack met veel proteïne
Dipje? Cravings naar chocolade, chips of andere gezonde snacks tijdens het einde van de dag? Kies dan voor een gezonde snack met (veel) proteïnen, dit geeft je snel een verzadigd gevoel. Denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje of een schaaltje yoghurt.

6. Koop een plant
Nee niet voor de sier, maar voor de zuurstof! Uit studies blijkt dat symptomen zoals hoofdpijn, hoesten en keelpijn hierdoor minder worden. Staat ook nog eens leuk in het interieur ;-).

7. Skip overbodige suikers
Denk aan suiker in je thee, of cocktails met cola. Thee is heerlijk zonder suiker en gebruik in cocktails eens Spa Rood of grapefruitsap in plaats van zoete sappen met veel suiker.

8. Ga in je pauze naar buiten
Neem geen lunch mee, waardoor je in de middag wel naar buiten móet om naar de supermarkt te gaan. Heb je gelijk even wat frisse lucht én een wandeling gemaakt.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved